Oostende zoekt opportuniteiten: "Verdediger? Om op de tribune te zetten?"

Oostende zoekt opportuniteiten: "Verdediger? Om op de tribune te zetten?"
Foto: © SC

Volg KV Oostende nu via WhatsApp!

KV Oostende gaat zich deze wintermercato gedeisd houden. De kustjongens hebben een onverwacht aantal punten en pakten recent 12 op 15 met een geruststellende tiende plaats als gevolg. Toch laat manager Luc Devroe de deur op een kier voor "opportuniteiten".

Door Johan Walckiers

"Het zal vechten tot de laatste speeldag worden", liet Marc Coucke weten bij zijn aanstelling. Een veronderstelling die ondertussen achterhaald is. Met nog 11 wedstrijden te spelen, staat Oostende tien punten (!) boven de gevaarlijke zone. Al willen ze het zelf nog niet zeggen: dit zien wij alvast niet meer verkeerd aflopen.

Sportief manager Luc Devroe houdt zich nog ietwat op de vlakte. "Er zijn nog 33 punten te verdienen. Als we nu zes op zes pakken tegen Zulte Waregem en Lokeren, dan zal ik anders praten", lacht hij. "Maar we zouden al blij zijn met 2 op 6 en heel tevreden met 4 op 6. We hebben reeds grote stappen gezet, maar we zijn er nog niet. Al wil ik wel toegeven dat we met dit puntentotaal meer naar boven kunnen kijken dan naar beneden."

"We pakken drie tegendoelpunten in vijf matchen. Waarom een verdediger?

Tussen de lijnen kan je concluderen dat ze in Oostende ook wel vrij zeker zijn van het behoud. En dus kan er al gedeeltelijk naar volgend seizoen toe gewerkt worden. Devroe is inmiddels een hele week op scouting in het buitenland, maar tijdens de winterstop hoeft er niet al te veel verwacht worden. "Je ziet dat dit team sterk genoeg is. Als de coach een vervanging doet, is dat geen verzwakking meer. Kijk naar Wilmet. Die maakt al twee wedstrijden het verschil als invaller."

Maar de deur blijft op een kier. "Kijk, als er zich opportuniteiten voordoen voor de middellange termijn gaan we die niet laten liggen. Maar een must is het niet. We hebben een goede kern!"

Dat een verdediger misschien wel nodig zou zijn, weerlegt Devroe met klem. "Een verdediger? Waarom? We pakken drie tegendoelpunten in onze laatste vijf wedstrijden. Waarom zouden we een verdediger nodig hebben? Om hem in de tribune te zetten?", is hij duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties