"Willen ons tonen aan de wereld"

Koen Donvil
| 6 reacties
"Willen ons tonen aan de wereld"
Foto: © SC

Toby Alderweireld komt meer en meer aan spelen toe bij Atlético Madrid en is gelukkig in de Spaanse hoofdstad. "Mijn aanpassing is goed verlopen en ik heb al bewezen dat de coach op mij kan vertrouwen." De Rode Duivel kijkt ook vol ambitie uit naar het WK.

In een interview op UEFA.com blikt de 24-jarige verdediger uit Wilrijk terug op zijn eerste halfjaar bij de Rojiblancos. Hij toonde er een waardig alternatief te zijn voor centrale verdedigers Diego Godin en Miranda. "Ik geniet ervan hier te spelen en heb bewezen dat ik de juiste keuze maakte."

Atlético strijdt volop mee op de drie fronten. Alderweireld kent de sleutel tot dat succes. "We werken hier hard en hebben een goede mix van jonge en ervaren spelers. Niemand hier staat boven de groep, dat is onze kracht. Bovendien hebben we met Simeone een coach die steeds voor de 3 punten gaat."

De voormalige Ajax-speler wordt uiteraard ook gevraagd naar de kansen van de Rode Duivels op het WK. "Het is al een tijdje geleden dat België nog present tekende op een tornooi. We kijken er dus naar uit en willen ons tonen aan de wereld. De groepen zijn bekend, nu is het aan ons", besluit Alderweireld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties