Reactie De Smet knalt Play-off I-droom Gent aan diggelen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 71 reacties
De Smet knalt Play-off I-droom Gent aan diggelen
Foto: © SC

Wie naar Gent-Kortrijk kwam met de bekermatch van dinsdag in gedachten kwam bedrogen uit. In een draak van een match was het wachten tot de absolute slotfase op een doelpunt. Stijn De Smet, ex-Gent knalde Kortrijk voorbij Gent.

Sander De Graeve in Gent

Rednic wijzigde zijn ploeg op één plaats in vergelijking met de bekermatch van dinsdag. Puljic maakte zijn debuut ten koste van Ervin Zukanovic. Sels mocht dus blijven staan. Bij Kortrijk kwamen Santini en Pavlovic terug, Coulibaly en De Smet begonnen op de bank.

De beginfase was veelbelovend. Net als in de bekerwedstrijd van deze week begon Gent snedig aan de partij. El Ghanassy wrong een opgelegde kans echter de nek om. Daarna viel de partij volledig op zijn gat. De spektakelwaarde van enkele dagen terug werd niet gehaald.

Uitgefloten Raman

Opmerkelijk was wel het fluitconcert voor Gent-huurling Benito Raman. Voor de eerste keer kreeg hij een negatieve reactie van de Gent-supporters. Raman scoorde dinsdag de enige goal. Bankzitter Coulibaly werd dan weer wel luid aangemoedigd tijdens zijn opwarming.

De arbitrage volgde het niveau van de eerste helft, ondermaats. Raman werd afgevlagd voor buitenspel, maar de bal kwam van Habibou. Even later werd Gent een loepzuivere strafschop ontnomen toen Keet Habibou omver sprong. Rusten geblazen met 0-0 en geen bal tussen de palen.

Opnieuw blunderende ref

Ook na de koffie kwam de match traag op gang. De ref zorgde alweer voor opschudding door een zuiver penalty voor Kortrijk niet te fluiten. Lepoint werkte Santini op een counter duidelijk tegen de grond.

Na enkele minuten in de tweede helft greep Rednic in. Van Der Bruggen ging naar de kant en in zijn plaats kregen we de debuterende Milicevic. Na nog enkele dode momenten gooide de oefenmeester er ook Soumahoro en Pedersen bij voor El Ghanassy en Kage. Zo stond er voor het eerst sinds lang opnieuw een 4-4-2.

De Smet doet het

Vanhaezbrouck haalde er van zijn kant verdediger Heylen af voor Elimane Coulibaly. Kortrijk rook een kans, maar scoren lukte ook voor de West-Vlamingen aanvankelijk niet ondanks een opgelegde kans voor Raman. Habibou kwam er namens Gent wel nog eens dichtbij na een goeie pas van Milicevic.

Net toen de partij geen winnaar zou krijgen zorgde invaller Stijn De Smet met een doelpunt op aangeven van Coulibaly voor de uitzege van de bezoekers. De aanvaller stond amper vijf minuten op het veld, maar zorgde ervoor dat Play-off I zo goed als zeker zonder Gent zal gespeeld worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties