Reactie Zukanovic na knappe vrije trap: "Ik trap er acht van de tien binnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Zukanovic na knappe vrije trap: "Ik trap er acht van de tien binnen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ervin Zukanovic was aan het feest in de zege van Gent tegen OH Leuven. Hij knalde de 2-0 binnen met een mooie vrije trap. De schreeuw die volgde was pure frustratie. Hij zit immers meer dan hem lief is op de bank.

Sander De Graeve in Gent

"Ik was heel blij met de goal omdat ik de laatste weken echt het maximum gaf en nu komt het er pas uit. Op deze manier moet ik daarmee afrekenen." Over zijn statuut als bankzitter wou hij niet veel kwijt. "Het is mijn job om te werken, ik zal wel antwoorden op het veld", aldus Zukanovic.

Antwoorden deed hij met die knappe vrije trap. Als specialist pur sang maakte hij nog maar zijn eerste voor AA Gent. "Ik kan me niet herinneren wanneer we de laatste vrije trap kregen aan de zestien. Ik vraag steeds aan mijn ploegmaats om meer te vallen aan de zestien. Acht van de tien gaan erin bij mij."

"Niet mijn job om kapitein te kiezen"

Stilliggende ballen blijven belangrijk. "Vandaag hadden we het heel erg moeilijk om door die defensie te breken. Dan heb je standaardsituaties nodig om de match te beslissen." Opmerkelijk was het feit dat Neto als kapitein het veld betrad, ook al kozen de spelers aan het begin van het seizoen voor Zukanovic als derde, na Lepoint en El Ghanassy. "Het is mijn job niet om dat te beslissen", aldus Zuka. "De trainer heeft die beslissing genomen en ik moet dat aanvaarden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties