Interview Kamagurka: "Ik heb mijn ticketje op de Heizel al gereserveerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Kamagurka: "Ik heb mijn ticketje op de Heizel al gereserveerd"
Foto: © SC

KV Oostende zit momenteel op een rollercoaster. De promovendus werd enkele maanden geleden nog als een vogel voor de kat gezien, maar lijkt het behoud ondertussen al te hebben binnengehaald. "En nu willen we natuurlijk graag de beker winnen", lacht Kamagurka.

Door Cédric De Volder

Luc Zeebroek - bekend en berucht onder de bijnaam Kamagurka - is een vaste klant in het Albertpark van KV Oostende. De kunstenaar annex cartoonist annex comedian volgt het Weireldploegsje van dichtbij en is dus uitstekend geplaats om zijn ongezouten mening te verkondigen. Voetbalkrant.com had alvast een interessante babbel met hem.

Luc, wat een seizoen is KVO aan het draaien. Ik veronderstel dat je de wedstrijden telkens met een grote glimlach zit te volgen?

"Oostende beleeft een fantastische tijd, hé. We kunnen nu al wel stellen dat het behoud een feit is. En dat amper enkele maanden nadat iedereen ons als een kneusje beschouwde. Al had ik niet verwacht dat er zou worden gewonnen bij Charleroi. Ik volgde de wedstrijd vanuit Nederland en verschoot toch wel als ik de eindstand vernam." (lacht)

"Spelen dan wel eens een Champions League-campagne"

Waar gaat dit verhaal eindigen?

"Ik ben er zeker van dat er nog punten zullen volgen, hoor. En de eerste drie volgen zaterdag al tegen KAA Gent. Maar eigenlijk kan het seizoen al niet meer stuk. Het behoud was eigenlijk de enige doelstelling, hé. En dan is er natuurlijk nog dat bekeravontuur."

Lokeren komt morgen op bezoek. Heb jij al een plaatsje gereserveerd voor de bekerfinale?

"Ja, natuurlijk! (lacht) Ik heb gekozen voor een zitplaats aan de cornervlag. Ik ben er van overtuigd dat we de finale halen, hoor. Onze West-Vlaamse winnaarsmentaliteit gaat de doorslag geven. Bovendien beschikken we momenteel over de beste papieren. Al droomt Lokeren ook ongetwijfeld van een reisje naar Brussel."

Alles is natuurlijk mooi meegenomen. Maar hoe hoog mogen the Kustboys de lat de komende seizoenen leggen?

"Ik hoop dat de club kan uitgroeien tot een goede middenmoter. Maar eigenlijk zijn we dat nu al, hé. Schrijf maar op: binnen enkele seizoenen spelen we wel eens een campagne mee in de Champions League. (lacht) Al kan zo'n Europees avontuur nu al het geval zijn. Gewoon de bekerfinale halen en hopen dat we tegen Zulte Waregem uitkomen."

"Gekozen voor een plaatsje aan de cornervlag"

En dan spelen jullie in een eigen stadion?"

"Dat is toch de bedoeling, ja. Het is nu onderhand wel bewezen dat niet enkel de vissen naar KV Oostende komen kijken. (knipoogt) Maar het is niet nodig om een groot stadion neer te poten. Geef mij maar een gezellige plaats die altijd vol zit. Als comedian treed ik ook liever op in een kleine, maar uitbundige zaal."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties