Toppers op de dool: mindere goden vs grootmachten 13-0

Caroline Tonnelier
| 4 reacties
Toppers op de dool: mindere goden vs grootmachten 13-0
Foto: © SC

Gokkers konden afgelopen weekend gouden zaken doen. Heel wat topploegen lieten immers punten liggen tegen mindere goden. Een overzicht van een aantal al dan niet voorspelbare misstappen van de grootmachten in binnen- en buitenland.

Door Caroline Tonnelier

JPL: Anderlecht (Lierse)

Anderlecht leed tegen Lierse al zijn zevende nederlaag van het seizoen. Echt verrassend kan het verlies van paars-wit dan ook niet meer genoemd worden. Vooral op verplaatsing lijkt de ploeg van Van den Brom vaak een schim van zichzelf. Van zijn laatste vijf uitwedstrijden in de competitie kon Anderlecht er amper één winnen: de laatste zege dateert van half december in de Ghelamco Arena.

Nederland: Ajax (Utrecht), PSV (RKC)

Koploper Ajax kwam afgelopen weekend niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van FC Utrecht. De Amsterdammers mogen dan wel in topvorm verkeren, een verplaatsing naar Galgenwaard is altijd een moeilijke opdracht voor de ploeg uit de hoofdstad. Ajax kon de laatste vijf duels tegen Utrecht immers niet winnen.

Een ander verhaal bij PSV. De ploeg van Cocu beleeft een rotslecht seizoen, maar ook in de gegeven omstandigheden is een nederlaag tegen rode lantaarn RKC behoorlijk dramatisch. PSV staat slechts zevende en kan zich niet al te veel misstappen veroorloven als het volgend jaar Europa in wil.

Spanje: Real Madrid (Athletic), Barcelona (Valencia)

Puntenverlies van Real Madrid of Barcelona is dit seizoen een zeldzaamheid, maar afgelopen weekend lieten beide aartsrivalen punten liggen. Dé grote verrassing was de thuisnederlaag van de Catalanen tegen Valencia. De bezoekers waren vooral efficiënter dan Messi en co én profiteerden van slap verdedigen van de thuisploeg.

Ook het gelijkspel van Real was verrassend, al is een verplaatsing naar San Mamés om verschillende redenen niet de favoriete uitstap van de Koninklijke. De uitsluiting van sterspeler Ronaldo was natuurlijk een extra handicap.

Portugal: Porto (Maritimo), Benfica (Gil Vicente)

De stelling over Real Madrid en Barcelona gaat ook op in Portugal. Porto en Benfica zijn immers zo goed als ongenaakbaar, maar ook daar was enkele dagen geleden weinig van te merken. Porto ging immers onderuit tegen Marítimo, dat maar enkele punten boven de degradatiezone staat. Benfica deed met een gelijkspel tegen Gil Vicente al niet veel beter. In de topper tegen Sporting zal het ongetwijfeld beter moeten om aanspraak te maken op minstens een punt.

Engeland: Manchester United (Stoke), Liverpool (WBA)

Over de crisis bij Manchester United is al heel wat gezegd en geschreven. Dit weekend werd een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de dramareeks van The Red Devils. Het bescheiden Stoke City toonde zich immers te sterk voor United, dat al zijn achtste nederlaag van het seizoen leed.

Liverpool doet het een stuk beter, maar is bij momenten toch nog te wisselvallig. Dat bleek ook tegen een andere degradatiekandidaat, West Bromwich Albion. The Reds kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en mogen stilaan hun titelambities opbergen.

Italië: Napoli (Atalanta), Fiorentina (Cagliari)

Napoli en Fiorentina verlieten afgelopen weekend met schaamrood op de wangen het veld. Beide ploegen zijn verwikkeld in een spannende strijd om de derde plaats. Een tijdje geleden droomden ze zelfs nog van meer, maar nederlagen tegen ploegen als Atalanta en Cagliari kunnen beide teams zich dan niet permitteren.

Frankrijk: Lille (Nice), Monaco (Lorient)

In de Ligue 1 is Lille helemaal op de dool en de nederlaag tegen Nice was op dat vlak misschien geen echte verrassing. De ploeg uit Noord-Frankrijk kon in 2014 nog niet winnen in de competitie en mag na een 2 op 15 de titel helemaal vergeten. PSG was afgelopen weekend dé grote winnaar, want ook Monaco liet punten liggen. Op het veld van middenmoter Lorient kwamen de Monegasken niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Winst in de topper van komende zondag tegen PSG is dan ook een must om de kloof met de titelconcurrent niet te groot te laten worden. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties