Hofmans: "Promotiedroom opbergen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 100 reacties
Hofmans: "Promotiedroom opbergen"
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Menig fan van Antwerp FC huivert dezer dagen bij het aanschouwen van het klassement van de Belgacom League. Ook Gunther Hofmans beseft dat de teerling is geworpen. "We brachten dit seizoen simpelweg te weinig."

Door Cédric De Volder

The Great Old kampeert momenteel op een povere achtste stek in tweede klasse. De kloof met leider KVC Westerlo bedraagt maar liefst twintig punten en ook het derde periodekampioenschap mag in de koelkast. "We moeten realistisch zijn", aldus Gunther Hofmans in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is voorbij voor Antwerp."

"Niet evident om met schuld van twintig miljoen euro te beginnen"

"Al was er binnen de club nooit grote hoop op de promotie", verdedigt de CEO zichzelf. Het is niet evident om met een schuld van zo'n twintig miljoen euro te beginnen bouwen aan een club. KAA Gent heeft er destijds maar liefst veertien jaar over gedaan. Maar ik kan stellen dat het allemaal de goede richting uitgaat."

Nochtans werd het stamnummer één dit seizoen tot de topfavorieten gerekend voor de gouden plak. "Maar Antwerp is elk seizoen dé favoriet! (lacht) Terwijl vooral KVC Westerlo, KAS Eupen en Moeskroen-Péruwelz de te kloppen ploegen zijn. En die gasten staan ook mooi bovenaan, hé."

"Antwerp bracht simpelweg te weinig"

"Antwerp begon het seizoen nochtans uitstekend", gaat Hofmans verder. "De resultaten waren heel goed, maar in november zijn we in een dipje verzeild geraakt. En eigenlijk bleef die negatieve spiraal maar aanhouden. Tussendoor slaagden we er ook niet in om een topper te winnen? Ja, dan breng je simpelweg te weinig. Ik vind het dan maar logisch dat de fans beginnen te morren."

De ambities van Antwerp zijn dit seizoen geschreven. Hoe moet het nu verder? "Ik hoop dat er nog een mooi seizoenslot komt", besluit de CEO. "En we kunnen al werken naar volgend seizoen toe. Al blijft het natuurlijk vreemd. In het begin van de seizoen deden dezelfde spelers wat nu niet meer lukt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties