Ansah: "Ik was bang om te missen"

Jordy Ferket
| 0 reacties
Ansah: "Ik was bang om te missen"
Foto: © SC

Eugene Ansah trapte vanop de stip Lokeren naar de finale van de Beker van België. Voor de penalty gebeurde er iets opmerkelijks. De 19-jarige Ghanees zette zich voor de stip op zijn knieën en hij deed een schietgebedje. "Zonder God durfde ik niet te trappen."

“Op dat moment had ik absoluut de hulp van God nodig”, aldus Ansah aan Het Nieuwsblad. “Ik was bang om te trappen. Ik wou echt geen penalty nemen. Uiteindelijk was ik wel de enige veldspeler, behalve Copa, die overbleef. Daarom moest ik wel een penalty nemen.”

Voor de 19-jarige was het een van de mooiste momenten uit zijn leven. “Nogmaals moet ik God bedanken, want zonder hem durfde ik niet te trappen. Hij is er altijd wanneer ik hem nodig heb. God is, na familie, het allerbelangrijkste”, vertelde Ansah.

Deze penalty betekent zijn definitieve doorbraak. Hij scoorde al eerder in de competitie. Dat leverde hem minder aandacht op. Hij wil ook coach Peter Maes bedanken. “Ik testte bij het Noorse Molde. Dat werd niets. Ook bij Club Brugge en Zulte Waregem hadden ze geen speler zoals mij nodig. Daarom ben ik de trainer nog altijd heel dankbaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties