Vorig jaar nog bij Cercle Brugge, nu 45 miljoen waard

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Vorig jaar nog bij Cercle Brugge, nu 45 miljoen waard
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat enorm hard voor William Carvalho. De verdedigende middenvelder speelde vorig seizoen nog in België, maar is tegenwoordig Portugees international. Bovendien wordt hij achternagezeten door Engelse topclubs.

Via Cercle en Sporting naar de Engelse top?

Carvalho zette de voorbije maanden enorme stappen in zijn ontwikkeling. De middenvelder keerde terug naar zijn moederclub Sporting Lissabon, waar hij het prompt tot basisspeler schopte. De 21-jarige middenvelder verscheen inmiddels 17 keer aan de aftrap, doet mee voor de titel en schopte het intussen tot Portugees international.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is voor de jongeman met Angolese roots, maakt ook de Engelse top nog eens jacht op hem. Manchester United liet eerder dit seizoen zijn oog al vallen op de speler die twee jaar op Jan Breydel vertoefde, maar ook Arsenal ziet in hem een versterking.

Prijskaartje: 45 miljoen euro

Arsène Wenger heeft een boontje voor Carvalho en zou hem graag zo snel mogelijk vastleggen voor volgend seizoen. Geen slechte redenering van de Franse oefenmeester: als de middenvelder over enkele maanden mee mag naar het WK en daar goed presteert, dan zullen er alleen maar meer clubs interesse tonen in het talent van Sporting.

The Gunners willen dan ook kort op de bal spelen en rond de onderhandelingstafel gaan zitten met de Portugezen. Sporting Lissabon is zich ondertussen wel bewust van het potentieel van Carvalho en heeft nu reeds een aardig prijskaartje om zijn nek gehangen. De middenvelder, vorig jaar nog actief bij de Vereniging, moet maar liefst 45 miljoen euro in het laatje brengen.

Ex-coach Lorenzo Staelens: “Hoe hij delegeerde tegen Porto: fantastisch”

Vorig jaar had Lorenzo Staelens hem nog onder zijn hoede op Jan Breydel. “Hier was de communicatie wat een obstakel om als leider op het veld te kunnen fungeren. Maar ik zag hem bezig in de topper tegen Porto. Hoe hij delegeerde op het middenveld, dat was super”, vertelde de groen-zwarte coach onlangs aan Voetbalkrant.com.

Dat William Carvalho een ongelofelijke vooruitgang heeft geboekt, is wel duidelijk. Maar welk shirt hij volgend seizoen aantrekt is lang nog niet zeker. Het Portugese talent heeft de kwaliteiten om op een dag mee te draaien aan de absolute top, maar de vraag die zich opdringt is of het nog niet te vroeg is om meteen de stap te zetten naar de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties