Belgische goals in de Premier League

bart ver elst
| 0 reacties
Belgische goals in de Premier League
Foto: © SC

Nacer Chadli kon gisteren voor het eerst scoren in de Premier League voor zijn club Tottenham. Dit seizoen zullen we een pak minder Belgische goals te zien krijgen in Engeland. Daarvoor zijn we vorig jaar te verwend geweest.

Vorig seizoen scoorden onze landgenoten 68 keer in de Engelse competitie. Dit was vooral te danken aan de goede prestaties van aanvallers Benteke en Lukaku en de vlot scorende Fellaini. Onze twee concurrenten voor de centrale spits positie bij de Rode Duivels kwamen samen al aan 36 van de 68 goals. Fellaini is met zijn infiltraties in het strafschopgebied ook een fervent doelpuntenmaker en kwam daarmee aan 11 goals.

Eden Hazard deed het met 9 goals ook verre van slecht voor zijn eerste seizoen in de harde Premier League. Mirallas kon er 6 in het mandje leggen bij Everton en Vertonghen scoorde als verdediger maar liefst 4 keer. Moussa Dembélé en Vincent Kompany konden ieder één keer scoren.

41 goals dit seizoen                                             

Dit jaar hebben onze landgenoten samen al 41 goals gemaakt in de Premier League. Daar hebben we dan wel de drie goals van Adnan Januzaj bijgerekend, die nog steeds niet weet voor welk land hij gaat uitkomen. Met nog twaalf wedstrijden te spelen in Engeland zal het moeilijk worden om het record van vorig jaar te evenaren.

Benteke heeft maanden naar zijn vorm moeten zoeken en lijkt deze enkele weken geleden teruggevonden te hebben. Hij zit dit jaar nog maar aan 7 goals. Het grootste aandeel komt dit jaar van Eden Hazard, die erin slaagde al 12 keer te scoren als vleugelspeler. Lukaku doet het behoorlijk met 9 goals. Fellaini pikt normaal natuurlijk ook zijn goaltjes mee, maar dankzij een aantal blessures kwam hij nog maar acht keer in actie voor United. Ook Vermaelen en Vertonghen konden dit seizoen nog niet scoren.

Kompany heeft ook al wat last van blessures gehad maar kon als centrale verdediger wel al 3 keer scoren. Dembélé heeft er tot nu toe ook nog maar eentje kunnen maken. In het algemeen doen onze landgenoten het dus verre van slecht in de beste competitie ter wereld, maar het scenario van vorig seizoen zal moeilijk te evenaren zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties