Na Hazard nog een groot Belgisch talent bij Lille

bart ver elst
| 8 reacties
Na Hazard nog een groot Belgisch talent bij Lille
Foto: © SC

Divock Origi maakt tegenwoordig het mooie weer bij Lille. De afgelopen twee wedstrijden wist hij telkens te scoren voor zijn team. Wie is nu deze Divock Origi?

Divock Origi is de zoon van voormalig profvoetballer Mike Origi. Mike was een voetballer van Keniaanse afkomst die vooral in België gevoetbald heeft. Via Oostende en Harelbeke kwam de aanvaller bij Racing Genk terecht, waarmee hij de titel haalde. In 1995 werd hij vader van Divock, die blijkbaar ook heel wat talent voor het spelletje had.

Divock speelde de jeugdreeksen bij Racing Genk en is net als zijn vader een spits. Na de U15 bij Genk besloot Origi om de overstap naar Lille te maken. Bij Lille speelde hij nog even bij de jeugd en na een jaar mocht hij al bij de reserven opdraven.

Scoren bij debuut

Op 2 februari 2013 mocht Origi zijn debuut maken in het eerste elftal. Lille speelde thuis tegen Troyes en de 17-jarige invaller kreeg nog twintig minuten speeltijd van zijn coach. Blijkbaar genoeg tijd om meteen zijn eerste profgoal voor Lille te maken.

Origi doorliep van de U15 tot nu de U19 alle nationale jeugdploegen van België. Voor de U19 wist hij ondertussen al acht keer te scoren in vijftien wedstrijden. Zolang de aanvaller geen speelminuten pakt bij het A-team van de Rode Duivels, heeft hij ook nog steeds de keuze om net als zijn vader voor Kenia te voetballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties