Anderlecht past bouwplannen aan: evenveel zitjes, minder hoog

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Anderlecht past bouwplannen aan: evenveel zitjes, minder hoog
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht hoopt nog steeds om het Constant Vanden Stockstadion uit te breiden. De landskampioen diende daarvoor een hertekend voorstel in bij het gemeentebestuur. Of komt er alsnog een verhuis naar een nieuw nationaal stadion?

RSC Anderlecht werkt al een poosje aan plannen om in een nieuw - of gerenoveerd - stadion te voetballen. De landskampioen hoopte aanvankelijk om een derde ring op het bestaande stadion te bouwen, maar die plannen stootten op verzet van de buurtbewoners. Die mensen vreesden om letterlijk in de schaduw te leven van de voetbaltempel.

Het Laatste Nieuws laat nu weten dat architectenbureau Jaspers-Eyers een nieuw plan heeft ingediend bij het gemeentebestuur. Het stadion zou naar verluidt nog steeds dezelfde capaciteit - 30.300 zitjes - behouden, maar is zo'n acht meter minder hoog.

Maar paars-wit heeft al meteen een alternatief klaar. Anderlecht zou namelijk ook kunnen verhuizen naar het nieuwe Eurostadion dat wellicht op parking C van de Heizelvlakte wordt neergepoot. Voor de duidelijkheid: de hoofdstedelingen zijn voorstander van een verlengd verblijf in het Astridpark.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties