Leko strijdvaardig: "Genoeg kwaliteit om te winnen tegen Anderlecht"

bart ver elst
| 21 reacties
Leko strijdvaardig: "Genoeg kwaliteit om te winnen tegen Anderlecht"
Foto: © SC

Een ontspannen Ivan Leko op het persmoment van Oud-Heverlee Leuven. De recent aangestelde coach leeft rustig toe naar de belangrijke thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Anderlecht.

Door Bart Ver Elst

OH Leuven staat op papier voor een zo goed als onmogelijke opdracht. Er moet in de volgende wedstrijden tegen Anderlecht en Bergen gewonnen worden, en Waasland-Beveren mag in hun twee wedstrijden tegen Lokeren en Standard niet winnen. Alleen dan wordt play-off 3 nog vermeden. Het zal het zaterdag tegen Anderlecht alvast zonder de geschorsten Ngolok en Kostovski moeten doen.

OHL beschikt zaterdag over nagenoeg heel de kern. Cerigioni zal niet fit geraken en Raymaekers is ook nog twijfelachtig. Coach Leko is tevreden: “Elke speler wil zich op training laten zien en straalt positivisme uit. Dat vind ik heel belangrijk in de situatie waarin we ons nu bevinden. Ik ben er ook van overtuigd dat we genoeg kwaliteit in de groep hebben om zaterdag te winnen.”

“Anderlecht zal ook met druk spelen”

“Ik denk dat we zeker en vast kans maken zaterdag. We spelen in een uitverkocht stadion en we kunnen Anderlecht zeker aan. Anderlecht zal ook met de nodige druk spelen, want zij mogen niet veel punten meer laten liggen als ze nog mee om de titel willen strijden met Club Brugge en Standard.”

“We moeten goed georganiseerd ons eigen spel durven spelen. Ik zal zaterdag enkel teleurgesteld zijn als we een slechte wedstrijd spelen, of we nu winnen of verliezen. Elke supporter wil dat we zaterdag alles geven, dus dat moeten de spelers ook doen. Er is trouwens niemand die zes maanden geleden had durven denken dat OHL op deze plaats in het klassement zou staan, maar we maken nog kans", besluit Leko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties