Beter laat dan nooit: wat een opluchting voor Karel Geraerts en Marc Wilmots bij Schalke 04

Beter laat dan nooit: wat een opluchting voor Karel Geraerts en Marc Wilmots bij Schalke 04
Foto: © photonews

Schalke 04 heeft dinsdagavond met 0-4 gewonnen van Osnabruck. Een demonstratie die gelijk staat aan handhaving in de Tweede Bundesliga.

Schalke 04 mikte op een snelle terugkeer naar de Bundesliga, maar moet nu tevreden zijn met het behoud na een verschrikkelijk bewogen seizoen. Ondanks 14 nederlagen in 32 wedstrijden, is Schalke gered dankzij een flinke eindspurt.

De 0-4 overwinning op het veld van Osnabruck verlengt de club zijn goede reeks. Schalke zit nu aan zeven opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag.

Met acht punten voorsprong op de gevarenzone met nog twee wedstrijden te spelen, kunnen de Königsblauen eindelijk opgelucht ademhalen. In tegenstelling tot hun tegenstander van vanavond, die nu ook zeker is van de degradatie.

Schalke verzekert het essentiële

De vraag blijft waar de toekomst van de club zal liggen. Financieel gezien zal Schalke al moeite genoeg hebben met nog een seizoen in de tweede klasse van het Duitse voetbal en zal het opnieuw mikken op promotie naar de Bundesliga, koste wat het kost.

Zal Karel Geraerts aan het roer blijven? Dat is de vraag. Ook rond de toekomst van de Belgische trainer hangt nog veel onzekerheid. Na zo'n bewogen seizoen zou het niet al te gek zijn als hij naar een andere werkgever op zoek gaat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2. Bundesliga

Nieuwste reacties