Eupen springt over Westerlo naar de leiding

Jordy Ferket
| 96 reacties
Eupen springt over Westerlo naar de leiding
Foto: © SC

Eupen is de nieuwe leider in de tweede klasse. De ploeg uit Duitstalig België won met 3-2 tegen Lommel. Leider Westerlo ging met 2-0 onderuit op het veld van the Great Old. Door de nederlaag ziet het Eupen over zich springen in de stand.

Eupen-Lommel United 3-2

Eupen, de tweede in de Belgacom League, nam het in het eigen stadion op tegen Lommel. Geen makkelijke klus voor de ploeg uit Duitstalig België, want de Limburgers staan vijfde in de stand.

Toch zijn ze erin geslaagd de drie punten thuis te houden. Het won de spannende partij met 3-2. Door de zege spring Eupen over Westerlo naar de leiding in de tweede klasse..

Antwerp-Westerlo 2-0

Leider Westerlo moest op bezoek bij Antwerp, de achtste in de stand. In de eerst helft kregen de toeschouwers geen doelpunten te zien. De spelers gingen rusten met de brilscore op het scorebord.

Op het einde van de wedstrijd trapte Antwerp-speler Guvenç de bal vanop afstand mooi binnen. In de slotfase werd het zelfs nog 2-0. Door de nederlaag ziet Westerlo Eupen over zich springen in het klassement.

Moeskroen-Wezet 2-1

Moeskroen heeft geen steek laten vallen in de titelstrijd. De derde uit de stand klopte hekkensluiter Wezet met 2-1. Door de zege blijft Moeskroen-Péruwelz op de derde plaats staan in het klassement. Het volgt op zes punten van leider Eupen.

Heist-Sint-Truiden 0-2

Sint-Truiden heeft op het veld van Heist de drie punten gepakt. Het ging met 0-2 winnen op het veld van de degradatiekandidaat. Door de zege blijft STVV vierde in de stand. De kloof met leider Eupen bedraagt zeven punten. Waarschijnlijk krijgen de Limburgers er wel nog drie punten bij van het duel tegen Antwerp.

Andere uitslagen:

Hoogstraten-Tubeke 1-2

Geel-Virton 2-1

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties