Overzicht Frankrijk: Jacobs wint degradatietopper

bart ver elst
| 1 reacties

Vijf wedstrijden stonden er om 20 uur geprogrammeerd in Frankrijk. Ariël Jacobs pakte met Valenciennes drie gouden punten op het veld van Evian. Toulouse won een spektakelwedstrijd bij Rennes.

Ajaccio-EA Guingamp 1-2

Al voor het kwartier konden beide ploegen elk één keer scoren via Lasne en Yatabaré. Een kwartier voor het einde kon Beauvue toch nog de 1-2 voor de bezoekers uit Guingamp maken. De situatie begint er stilaan hopeloos uit te zien voor rode lantaarn Ajaccio.

Evian-Valenciennes 0-1

Het Valenciennes van Ariël Jacobs won de levensbelangrijke degradatietopper op het veld van Evian met 0-1. Valenciennes voelt zo meer aansluiting met de andere ploegen die net boven een degradatieplaats staan. Het enigste doelpunt van de wedstrijd viel na een uur via Waris.

Sochaux-Lorient 2-0

FC Sochaux kon de drie punten thuishouden tegen Lorient. Doelpunten van Contout en Sunzu zorgden voor een belangrijke zege van de thuisploeg, dat zo verder uitloopt van Ajaccio maar nog steeds op een degradatieplaats staat.

Stade Rennes-Toulouse 2-3

In een doelpuntrijke wedstrijd wist Toulouse uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Ex-PSV aanvaller Toivonen en Chantome zorgden voor een geruststellende 0-2 voorsprong bij de rust. Oliveira kon in de 70e minuut de aansluitingstreffer maken, maar even later besliste Aurier de wedstrijd voor Toulouse. Op het einde kon Rennes toch nog milderen via Doucoure.

OGC Nice-SC Bastia 2-0

Het duel tussen twee middenmoters werd gewonnen door de thuisploeg. Nice kwam al snel op voorsprong via Bosetti. In de tweede helft kon Maupay de score verdubbelen, 2-0 was ook de eindstand.