Preud'homme op zijn hoede: "Cercle kan boven zichzelf uitstijgen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Preud'homme op zijn hoede: "Cercle kan boven zichzelf uitstijgen"
Foto: © SC

Club en Cercle maken zich op voor de Brugse derby. Vooral blauw-zwart heeft iets goed te maken na de 2-0-nederlaag uit de heenwedstrijd. "Het is voor Club nooit zomaar tegen Cercle", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge sluit de reguliere competitie zondag af tegen stadsgenoot Cercle. Op papier een gemakkelijke opdracht voor de troepen van Michel Preud'homme. "Maar het is voor Club nooit zomaar tegen Cercle Brugge", countert de Luikenaar de patstelling. "Cercle kan tegen Club altijd boven zichzelf uitstijgen."

"Doelpuntenviering zegt genoeg over belang van partij"

"Ik heb de heenwedstrijd (2-0-verlies, nvdr.) nog eens herbekeken", gaat de oefenmeester van blauw-zwart verder. "Herinner je je nog hoe Cercle dat tweede doelpunt heeft gevierd? Alle spelers, inclusief de bank, waren door het dolle heen. Ik denk dat dat genoeg zegt over het belang van de partij, hé."

Maar het Club van nu is natuurlijk een compleet andere ploeg. Cercle luidde destijds zelfs nog een crisisje in bij blauw-zwart. "En daarna kenden we enkele betere weken", besluit Preud'homme. "Al volgde er nog een terugslag tegen onder meer Waasland-Beveren en Lierse SK. Het is dus voorbarig om van een kantelmoment te spreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties