Standard heeft ietwat kritiek: "Waarom begint de nummer 2 ook thuis?"

Standard heeft ietwat kritiek: "Waarom begint de nummer 2 ook thuis?"
Foto: © SC

Vandaag werd de kalender voor play- off 1 bekendgemaakt. Standard begint thuis tegen Anderlecht en speelt ook zijn laatste match in eigen huis. Maar ook de nummer 2, Club Brugge, krijgt dat voordeel.

Johan Walckiers in Wemmel

Directeur Jean-François De Sart vond dat toch enigzins verrassend. "Het is toch niet de gewoonte dat ook de nummer twee zijn eerste en laatste match thuis mag spelen", vroeg De Sart zich af. "Dat is de eerste keer en daar was ik toch wat verbaasd over. Maar goed, wij zijn tevreden dat wij ook thuis beginnen en eindigen. En onze ploeg is sterk genoeg om alle matchen te winnen."

Standard zag wel zijn voorsprong slinken op de achtervolgers. "Wij zijn ambitieus en staan nog altijd eerste. Voor de competitie wilden we in een zo sterk mogelijke positie beginnen aan play-off 1. En er is geen positie sterker als de eerste. Daarin zijn we dus al geslaagd. Nu de titel nog winnen."

Voor persverantwoordelijke Klaus Van Isacker van Club Brugge was het een evidentie dat zijn club thuis mocht beginnen en eindigen. "We hebben dat verdiend, meer is daar niet over te zeggen", aldus Van Isacker.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties