Wenger: een levende legende

Jordy Ferket
| 2 reacties
Wenger: een levende legende
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Engeland staat de topper tussen Chelsea en Arsenal op het programma. Een wedstrijd die nog een extra dimensie krijgt door Arsenal-coach Arsène Wenger. De Fransman zit vandaag zijn 1000ste match op de bank bij the Gunners.

Nancy (juli 1984 – juni 1987)

De Fransman Arsène Wenger startte zijn trainerscarrière in eigen land. Hij ging aan de slag bij Nancy. Bij de Franse club maakte de coach veel indruk. Maar prijzen winnen, deed hij nog niet. Daarvoor moest hij wachten tot 1988.

AS Monaco (juli 1987 – juni 1995)

Zijn tweede club in zijn trainersloopbaan was AS Monaco. In het Prinsdom was de Franse coach wel succesvol. Hij won een titel in het seizoen 1987/1988 en ook de Franse beker kwam op de schouw te staan in het seizoen 1990/1991. Daarnaast was zijn team ook tweemaal runner-up in de competitie. Ook in de beker werden ze een keer tweede.

Nagoya Grampus (juli 1995 – juni 1996)

Na zijn succesvolle periode bij AS Monaca, koos Wenger voor een Japans avontuur. Hij ging verrassend aan de slag bij Nagoya Grampus. In zijn Japanse periode slaagde hij er niet in prijzen te pakken. Na een jaar verliet hij het land van de rijzende zon. De Fransman trok naar Engeland.

Arsenal (september 1996 – heden)

Wenger ging in de sterkste competitie ter wereld aan de slag bij Arsenal. Met de Fransman aan het hoofd kende Arsenal vele successen. Zo won het drie titels (1997/1998, 2001/2002 en 2003/2004). De club eindigde ook vijf keer tweede in de Premier League. Maar in de prijzenkast van de coach bij Arsenal staan nog veel trofeeën: vier FA Cups, twee League Cups en vier Community Shields. In totaal won hij maar liefst dertien prijzen met the Gunners. 

Dit weekend zit de levende legende voor de duizendste keer op de bank bij Arsenal. Chapeau!!!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties