Maes: "Vanaken nog niet klaar voor Brazilië"

Caroline Tonnelier
| 25 reacties
Maes: "Vanaken nog niet klaar voor Brazilië"
Foto: © SC

Peter Maes en Hans Vanaken waren vanavond te gast in Extra Time. Zowel de toekomst als het verleden van de revelatie van Lokeren kwamen ter sprake.

Mee naar Brazilië of niet?

Moet Vanaken mee naar Brazilië of niet: het is een vraag die met name in het programma op Canvas wel eens terugkeert. Zijn coach is misschien wel best geplaatst om hier op te antwoorden en hij was alvast duidelijk: “Neen, hij is er nog niet klaar voor. De selectie bepaalt dat hij niet in aanmerking komt.” Peter Maes voegde er wel aan toe dat het eventueel wel interessant zou kunnen zijn om hem mee te nemen met het oog op de toekomst. Ook de speler zelf lijkt zich weinig illusies te maken, al wil hij natuurlijk wel graag me naar het WK. “Ik denk niet dat ik meega.”

Waarom niet eerder naar eerste klasse?

Een andere vraag die regelmatig opduikt, is waarom Vanaken nog niet eerder in eerste klasse terechtkwam en waarom geen andere clubs hem contacteerden. Peter Maes zag hem opgroeien en wijst op de fysieke problemen. “Hij was een enorm papkindje, nogal een dikke”, zei hij nog lachend over Vanaken als baby. Op 12-à 13-jarige leeftijd kampte de middenvelder in elk geval nog met lichamelijke problemen. Na verschillende jaren extra training , met de dochter van Peter Maes, die zelf op vrij hoog niveau zwom, kon hij wel blessurevrij blijven en zo verder groeien. 

Ook in tweede klasse maakte Vanaken een grote evolutie mee. “In zijn eerste seizoen in tweede was zijn actieradius veel te klein, daarna hebben we hem zien groeien tot hij drie vierde van het veld kon bestrijken en ook de groeiden altijd maar door. Moet je dan nog geen twijfelen?” De enige ploeg die wel al probeerde de ex-speler van Lommel te halen was Beerschot, maar dat vond de speler zelf geen goede stap omdat de ploeg in slechte papieren zat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties