Ajax wint en kan zondag kampioen worden

Jordy Ferket

Ajax Amsterdam kan dit weekend kampioen worden. De leider in de Eredivisie won redelijk eenvoudig op het veld van RKC. Het werd 0-2. Feyenoord heeft ook gewonnen op het veld van Heracles Almelo. Twente moest de punten delen.

RKC Waalwijk – Ajax 0-2

Ajax won zonder veel moeite op het veld van degradatiekandidaat RKC Waalwijk. Beide doelpunten van de wedstrijd vielen in de eerste helft. Joel Veltman en Davy Klaassen deden de netten trillen.

0-2 was de eindstand in de partij. Ajax blijft natuurlijk leider na deze zege. Het verschil met eerste achtervolger Feyenoord bedraagt acht punten. De Amsterdammers kunnen komend weekend al kampioen spelen.

Heracles – Feyenoord 1-2

Feyenoord Rotterdam, de tweede in de stand, won op het veld van Heracles Almelo. Het werd 1-2. De toeschouwers kregen alle doelpunten in de eerste helft te zien. De thuisploeg kwam op voorsprong via Hassani. Maar Te Vrede en Vilhena maakten er uiteindelijk 1-2 van.

Door de 1-2-zege staat Feyenoord tweede in de Eredivisie. De titel lijkt wel buiten handbereik van de Rotterdammers.