Serie A wil smaakmakers JPL wegplukken

Nicola Cantoro
| 24 reacties
Serie A wil smaakmakers JPL wegplukken
Foto: © SC

De Serie A heeft zijn pijlen duidelijk gericht op de Jupiler Pro League. Koulibaly (Genk), Batshuayi en Mpoku (Standard) en Engels (Club Brugge) zouden in de belangstelling staan van Italiaanse clubs.

"De voorbije weken namen er scouts van Udinese, AC Milan, Genua en Napoli plaats in de Belgische stadions", weet Sky Sports-journalist Gianluca Di Marzio. "Zij volgden onder meer de prestaties van Kalidou Koulibaly, de Franse verdediger van KRC Genk. Trainer Rafael Benitez volgt hem al langer, maar de mindere prestaties van de voorbije maanden hebben twijfels gezaaid bij de Spanjaard."

"Mpoku heeft het karakter van Balotelli"

Natuurlijk springt ook Batshuayi in het oog bij de Italianen. "Hij was dit seizoen al goed voor 18 goals, maar Standard weigert zijn clausule van 8 miljoen euro te respecteren en vraagt 15 miljoen. Ook Paul José Mpoku wordt gevolgd door Italiaanse clubs. De 21-jarige middenvelder heeft het karakter van Balotelli maar was wel al goed voor 7 goals. Napoli en Genua liggen op de loer. Destijds verkoos Mpoku nog Tottenham boven Sampdoria."

Ook bij Club Brugge lijken de Serie A-clubs te willen shoppen. "Bjorn Engels staat hoog op het verlanglijstje van Genua. Club Brugge vraagt echter tien miljoen euro voor de 19-jarige verdediger. Bij Blauw-zwart weten ze immers ook dat ze goud in handen hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties