Sam Vanaken wil broer Hans achterna: "Niet twijfelen als ik de kans krijg"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Sam Vanaken wil broer Hans achterna: "Niet twijfelen als ik de kans krijg"
Foto: © SC

In de schaduw van broer Hans timmert Sam Vanaken bij Lommel United aan de weg naar eerste klasse. De Limburger kan rekenen op een verlengd verblijf bij de fusieclub, maar richt zijn blik ook al wat verder. "Als je de kans krijgt om hogerop te gaan moet je niet twijfelen", vertelt hij.

Sam Vanaken doet bij de modale voetballiefhebber misschien niet meteen een belletje rinkelen. Toch draait de centrale verdediger al een tijdje mee in onze tweede afdeling. “Ik heb mijn debuut gemaakt op mijn 17e, we zijn intussen zeven jaar verder”, klinkt de 24-jarige Vanaken enigszins zelf verrast tegenover Voetbalkrant.com.

Bankzitten

Samen met zijn teammaats bij Lommel United ligt hij nog steeds op koers voor een eindrondeticket. “We moeten zelf 9 op 9 halen en hopen dat de drie andere kanshebbers een steek laten vallen. De laatste speeldag op Sint-Truiden – dat nog om de titel speelt – belooft spannend te worden.”

“Ik hou alle opties open en wie weet kan ik de stap maken”

De laatste weken moet Vanaken op de bank plaatsnemen. Achter de precieze oorzaak heeft hij het raden naar. “Ik maak een goed seizoen door, maar om de een of andere reden raakte ik na een schorsing op de bank verzeild”, aldus de Limburger. “Dat is zuur omdat ik goed bezig was. Ik kan niet anders doen dan hard trainen in de hoop dit seizoen nog te spelen.”

1e klasse

Zien we je volgend seizoen in eerste nationale aan het werk? “Dat is nog onduidelijk. Lommel United wil verder met mij, daar sta ik zeker niet weigerachtig tegenover. We zullen zien wat er de komende weken gebeurt. Ik weet dat Cercle Brugge interesse toont, maar er is nog niets concreet.”

De Vereniging blijkt overigens niet de enige gegadigde te zijn. “Van Cercle ben ik zelf op de hoogte, mijn makelaar is ook nog met een aantal andere clubs in gesprek. Ik denk dat er wel wat speelt, al heeft hij mij nog niet op de hoogte gebracht. Ik hou alle mogelijkheden open en wie weet kan ik de stap maken.”

Sam Vanaken lijkt alvast klaar om in de voetsporen van zijn jongere broer te treden. “Ik denk niet dat ik aan mijn top zit, dus je hoopt dan de kans te krijgen om je te meten aan het niveau van eerste klasse. Wie weet kan dat volgend jaar al. Dat zou mooi zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties