Historisch: Red Flames U19 kloppen Duitsland en mogen naar EK

Historisch: Red Flames U19 kloppen Duitsland en mogen naar EK
Foto: © SC

De Red Flames U19 hebben uitgepakt met een heuse stunt door Duitsland met het kleinste verschil te kloppen. Een doelpunt in de slotfase was genoeg voor het EK in Noorwegen deze zomer.

Aernout Van Lindt in Brussel

Zowel Duitsland als de Red Flames U19 wonnen hun duels tegen Tsjechië en Oekraïne eerder in deze eliteronde in Brussel, dus moest de laatste wedstrijd uitsluitsel brengen over wie groepswinnaar werd en zo naar het EK in Noorwegen deze zomer mocht. Het doelsaldo van de Red Flames was wel minder dan dat van Duitsland, dus was de opdracht om simpelweg te winnen van de sterke Oosterburen.

Een sinecure zou dat tegen grootmacht Duitsland niet worden, maar België trok wel ten strijde. In de eerste helft zorgden beide ploegen voor een echt grote kans. Michez zag haar poging door de doelvrouw naast gaan, aan de overkant trof Junge de paal. Doelpunten vielen er voor de rust echter niet.

Flames krijgen Duitsland klein

Na de rust gingen de Belgian Red Flames U19 vol gas voor de overwinning. Elke Van Gorp zag twee goede vrije trappen in evenveel minuten in corner worden geduwd, er kwam meer ruimte tussen de linies en beide teams kregen meer kansen om te scoren. Uiteindelijk viel het doelpunt tien minuten voor tijd aan de goede kant voor de Belgen: een voorzet van Michez werd door Van den Bergh in doel geduwd, ook al leek Meister ook half aan de bal te zitten.

"75% kans om Duitsland te kloppen", gaf een sterk spelende rechtsback Margaux Van Ackere vooraf aan. En de Flames hielden uiteindelijk ook stand, al moest Lemey nog eens geweldig redden en viel een harde knal van Meister nog op de lat.

En zo zagen enkele honderden fans en A-bondscoach Ives Serneels hoe de Red Flames de Duitsers klopten met het kleinste verschil en zo hun tickets naar Noorwegen deze zomer mogen boeken. En de Duitsers? Die zitten voor de tweede keer in evenveel jaar in zak en as dankzij een Belgisch jeugdteam: vorig jaar mochten de Flames U17 al ten koste van hen naar het EK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties