Sevilla walst over Porto van Defour

Manuel Gonzalez
| 24 reacties

Steven Defour is samen met zijn teammaats van FC Porto ten onder gegaan in Sevilla. Na een weergaloze eerste 30 minuten boog de thuisploeg - met een scorende Carlos Bacca - de netelige 0-1 achterstand uit de heenwedstrijd helemaal om.

In de eerste vijf minuten van de return eiste ex-Bruggeling Carlos Bacca meteen een hoofdrol op. Nadat de Colombiaan het vijandelijk doel viseerde en twee keer binnen de paar seconden neerging in de zestien, ging het leer op de stip. Ivan Rakitic schoof koelbloedig binnen. Alles te herdoen voor de manschappen van Luis Castro.

Sevilla had gisteren goed naar de Spaanse collega’s uit Madrid gekeken. De thuisploeg bleef de aanvalsgolven aan elkaar rijgen. Halverwege de eerste periode wrong Vitolo – ook wel Victor Machin genaamd -  zich knap door het centrum van de Porto-defensie. De 24-jarige aanvaller werkte al even mooi af. En nog was het niet gedaan. Na een half uur op de klok zorgde Bacca al voor 3-0. Porto K.O. geslagen.

Rood Coke

De tweede helft leek een formaliteit, maar dat veranderde toen Coke met zijn tweede geel karton van het veld werd gestuurd. Sevilla met tien man verder en sloeg zowaar even aan het bibberen. Met het slotkwartier voor de boeg speelden de Spanjaarden alle twijfels weg. Op een counter telde Gameiro de bezoekers helemaal uit, al zorgde Quaresma nog voor de eerredder.