NAC in degradatienood na pijnlijke nederlaag

Caroline Tonnelier
| 2 reacties

Het worden nog bijzonder spannende weken voor NAC. De ploeg uit Breda ging immers met 2-1 onderuit bij Groningen en moeten hopen dat de concurrenten onderaan niet kunnen winnen.

NAC leek in Friesland op weg naar een knap gelijkspel tot het in blessuretijd tegen een pijnlijke tegentreffer aanliep. De bezoekers kwamen in de eerste helft bijna op voorsprong, maar de arbitrage oordeelde dat de bal van Perica niet volledig over de doellijn ging.

Het was uiteindelijk Groningen dat de score opende. Na een contact met Swerts ging Kostic liggen en de scheidsrechter wees naar de stip. Perica zorgde voor de verdiende gelijkmaker, die een punt leek te gaan opleveren.  In de 92e minuut besliste Kostic daar echter anders over.

NAC staat voorlopig nog vier punten boven de degradatieplaatsen, met een wedstrijd meer gespeeld. De Brabanders konden al niet meer winnen sinds 8 februari. Groningen komt voorlopig naast AZ op een gedeelde zevende stek.