Reactie De Fauw trots maar ook voorzichtig: "In play-off 1 is alles mogelijk"

Tamara Vereecken
| 4 reacties
De Fauw trots maar ook voorzichtig: "In play-off 1 is alles mogelijk"
Foto: © Photonews

Zulte-Waregem wordt de hemel ingeprezen nadat ze met een maximum aan punten de eerste drie play-off-matchen afrondden. Davy De Fauw vindt dat ze hiervan moeten genieten maar blijft er ook bij dat alles heel snel kan veranderen.

Tamara Vereecken in Waregem

“Ik vind dat we de eerste helft goed voetbalden en veel initiatief namen,” begon hij z’n analyse. “Dankzij het doelpunt konden we met een goed gevoel de kleedkamer in en ook bij het begin van de tweede helft hielden we de wedstrijd onder controle.”

En dan viel die rode kaart. “We wisten dat we het vanaf dat moment moeilijk zouden krijgen en dat was ook zo.We gingen in blok verdedigen omdat we zo graag die nul wilden houden. Misschien dat we iets te diep terugzakten waardoor zij de bal konden rondspelen. Na de gelijkmaker kwamen we terug iets beter  in de match en ik ben dan ook supertrots op alle jongens dat we toch die winning goal maakten.”

“Ok, we staan tweede maar alles staat zo dicht bij mekaar”

Je zag zelf een doelpunt afgekeurd, het was nipt?  “Goh, ik moet zeggen dat ik er meteen niet echt een goed gevoel bij had, ik had al gedacht dat het buitenspel was. Ik verwachtte dat de voorzet er direct zou komen en ik stond dus al voorbij de verdediger,” was De Fauw eerlijk.

Mogen we nu schrijven dat Zulte-Waregem wel eens een titelkandidaat kan zijn? “(lacht) Tja, het zou kunnen dat dat geschreven wordt. Ik denk dat nog niet veel ploegen play-off begonnen met negen op negen. En ok, we staan nu tweede - anderzijds, alles staat gewoon heel dicht bij mekaar. Anderlecht en Club staan op twee punten van ons, Standard speelt morgen nog en kan een kloof slaan. In play-off 1 is alles mogelijk, het kan tot op de laatste dag beslist worden.”

Het was een felbevochten match maar jullie hebben vandaag wel een mentale tik uitgedeeld aan Club Brugge. “Ja, waarschijnlijk wel. Nadat ze vorige week verloren, wisten we dat ze hier vandaag heel gemotiveerd zouden komen spelen. Ik ben dan ook heel fier op heel Zulte-Waregem dat we deze match wonnen,” zegt de captain.

Wat is nu de sterkte van deze ploeg? “Ik denk zeker onze mentale weerbaarheid. Na eventuele commotie of een verloren bekerfinale, we komen altijd sterker terug. De omkadering is er, we praten veel en dat werkt gewoon.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties