Reactie Simons: "Strafschop? Carcela gaat vooral vlot tegen grond"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 29 reacties
Simons: "Strafschop? Carcela gaat vooral vlot tegen grond"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge hield het vanmiddag op een scoreloos gelijkspel tegen Club Brugge. Timmy Simons wil het puntenverlies echter niet zien als een nieuwe opdoffer. "Club heeft niet veel meer nodig om zo'n wedstrijd te winnen."

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge vergat vanmiddag een doelpuntje te scoren tegen Standard. De Rouches blijven - ondanks het meer dan matige spel - aan de leiding in onze pintjesliga. Al schreeuwden Guy Luzon en co wel moord en brand na een niet gefloten strafschopfout van Timmy Simons en Mehdi Carcela. "Maar de scheidsrechter floot niet", merkt Simons netjes op.

"Ik denk dat er in elke wedstrijd een pak fases zijn die voor discussie vatbaar zijn", vervolgt de Rode Duivel. "Of ik Carcela heb geraakt? Ik vind vooral dat hij enorm vlot tegen de grond gaat. En dan is het aan de scheidsrechter om te beslissen om al dan niet een strafschop te fluiten."

In elke wedstrijd zijn er fases voor discussie vatbaar

"Ik denk dat we vooral in de eerste periode een doelpuntje hadden verdiend", gaat de blauw-zwarte aanvoerder verder in zijn analyse. "De tweede helft was, naar mijn mening althans, meer in evenwicht. Al hebben we na de koffie te weinig gedaan met de talloze stilstaande fases. Of dit een gemiste kans is? Misschien wel, ja. Maar er is niet veel meer nodig om dit Club Brugge zo'n wedstrijd te laten winnen."

Nochtans lijkt het algemeen aanvaard dat het noodzaak is om in play-off 1 de drie punten thuis te houden. "Ja, dat klopt. Maar Club Brugge wil elke wedstrijd winnen. In dat opzicht kan het dan ook enorm belangrijk zijn om op verplaatsingen enkele eenheden te verzamelen. Uiteindelijk is er nog helemaal niets gebeurd. Iedereen staat op een zakdoek en het blijft dus spannend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties