Standard toonde twee gezichten: "Perfecte eerste helft, maar misten efficiëntie"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 22 reacties
Standard toonde twee gezichten: "Perfecte eerste helft, maar misten efficiëntie"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard leek tijdens de rust wel een gedaanteverwisseling te ondergaan. De Luikenaren speelden een quasi perfecte eerste helft, maar na de koffie liep het voor geen meter. Ivan Vukomanovic, Eiji Kawashima en Yoni Buyens verklaren hoe dat kwam.

Cédric De Volder in Anderlecht

Standard heeft zichzelf eigenlijk in de pols gesneden. De Rouches - en meerbepaald Michy Batshuayi - kregen de kans om met een 0-3-tussenstand te gaan rusten. Uiteindelijk deed enkel Chancel Mbemba - via een eigen doelpunt weliswaar - de touwen trillen. Na de rust nam RSC Anderlecht het commando over, met het gekende resultaat.

"De eerste helft was helemaal voor ons", luidt de analyse van assistent Ivan Vukomanovic. "Ik geef toe dat Anderlecht beter was na de pauze. We zetten daar echter een quasi perfecte eerste helft tegenover. Maar Standard was niet efficiënt genoeg. Dit is een zware nederlaag, maar er zijn nog vier wedstrijden om dit recht te zetten."

Als ik oplossing had, was ik wellicht een topcoach

Ook Yoni Buyens sloot zich aan bij de woorden van de T2 van de Rouches. "Spijtig genoeg konden we voor de rust dat tweede en zelfs derde doelpuntje niet scoren. Hoe het komt dat we in de tweede periode helemaal wegzakten? Geen idee. Als ik de oplossing had, was ik wellicht een topcoach." (lacht)

Eiji Kawashima wilde dan weer geen steen werpen naar Michy Batshuayi. "Het klopt dat we onze kansen niet hebben benut", aldus de Japanse goalie. "Een voetbalwedstrijd duurt nu eenmaal negentig minuten, hé. Standard bracht veel te weinig in de tweede helft. Maar we zijn sterk in het hoofd. We verdienen nog steeds de titel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties