Jonge Speler van het Jaar in Engeland: Hazard heeft mooie voorgangers

Jonge Speler van het Jaar in Engeland: Hazard heeft mooie voorgangers
Foto: © Photonews

Eden Hazard speelde zich het afgelopen seizoen in de kijker bij Chelsea. Reden genoeg om hem uit te roepen tot de jonge speler van het jaar in Engeland. Hij komt op een rijtje met mooie winnaars terecht.

Giggs, Anelka, Beckham, Owen, Gerrard. Het zijn slechts enkele van de ronkende namen die in het verleden al de prijs in ontvangst mogen nemen. Wij nemen even de laatste 10 winnaars onder de loep. Ook daar schoon volk bij en een extra reden tot een mooie carrière.

Wayne Rooney won de prijs twee keer en ook Ronaldo, Fabregas en Gareth Bale hoeven uit de laatste tien jaar geen verdere voorstelling: iedereen kent ze en allen hebben ze hun carrière geweldig uitgebouwd. Maar er zijn nog enkele andere winnaars:

Ashley Young:

Young kreeg de prijs in loondienst voor Aston Villa. Op dat moment was hij al Engels international, maar het duurde nog enkele jaren voor hij eindelijk zijn droomtransfer naar Manchester United kreeg. Daar werpt hij zich op als een belangrijke pion.

James Milner:

Ook James Milner kreeg de prijs als speler van Aston Villa. Hij hield aan de prijs een selectie voor het nationaal elftal over en een transfer naar Manchester City, waar hij ook tot op heden de dienst uitmaakt.

Jack Wilshere:

Wilshere is nog steeds een jonkie bij Arsenal, maar drie jaar geleden kreeg hij deze felbegeerde prijs al op zijn 19e. Hij speelt nog steeds bij Arsenal en wordt steeds meer gebracht.

Kyle Walker:

Walker hield aan zijn prijs een nieuw contract tot 2017 bij Tottenham over. Hij valt misschien minder op, maar de rechterachterspeler verzamelde toch al meer dan 100 wedstrijden in loondienst van Tottenham.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties