Reynders haalt nieuwe slag thuis: "Onderhandelingen met Maes zo goed als afgerond"

Reynders haalt nieuwe slag thuis: "Onderhandelingen met Maes zo goed als afgerond"
Foto: © SC

Er lijkt na enkele weken en maanden van speculaties een einde te komen aan de geruchten omtrent de toekomst van Peter Maes. Sporting Lokeren is in vergevorderde onderhandelingen met zijn coach en hoopt later deze week met nieuws naar buiten te komen.

Door Timothy Collard

Peter Maes loodste Lokeren dit seizoen naar play-off 1 en naar de eindoverwinning in de beker. Toen KRC Genk en RSC Anderlecht afscheid namen van hun hoofdtrainers, werd de naam van Maes meermaals naar voren geschoven als potentiële nieuwe coach in de Cristal Arena of het Astridpark.

Maar paars-wit lijkt ook volgend seizoen op Besnik Hasi te rekenen als hoofdcoach en Peter Maes lijkt er ook gewoon de voorkeur aan te geven om langer op Daknam te blijven. De succescoach van de Waaslanders staat op het punt om zijn contract bij Lokeren met twee jaar te verlengen.

Later deze week hoopt Lokeren met positief nieuws over zijn veldheer naar buiten te komen. “De onderhandelingen zijn volop aan de gang en eigenlijk zo goed als afgerond”, zo vertelt technisch directeur Willy Reynders aan Voetbalkrant.com. 

Als Peter tekent, is dat niet om de afkoopprijs op te drijven, maar om te blijven

De afkoopsom in het contract van Maes zou ook fors stijgen, maar dat is niet de reden van de contractverlenging. "Als Peter Maes een nieuw contract tekent, dan is dat om te blijven. Niet om zijn afkoopprijs op te drijven”, benadrukt Reynders. 

“Er zijn hier nog uitdagingen genoeg: Europees voetbal volgend jaar, de uitbreiding van het stadion en noem maar op. Wij willen onze ambitie tonen en ook een signaal geven aan onze supporters”, besluit de technisch directeur van de Waaslanders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties