Transfergeruchten van de Dag: 07/05

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Transfergeruchten van de Dag: 07/05
Foto: © Photonews

Het seizoen zit in volle ontknoping en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn al druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

En we beginnen met de aanvoerder van onze Rode Duivels. FC Barcelona zou van Vincent Kompany immers dé transferprioriteit van het tussenseizoen hebben gemaakt. De Catalaanse grootmacht wil haar verdediging al een tijdje versterken, maar vond geen geschikte kandidaten. Ook Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen stonden eerder op datzelfde verlanglijstje.

Stefano Marzo zou dan weer kunnen rekenen op de interesse van Bayern München. Let wel: het gaat hier om het tweede elftal van de Duitse topclub. De flankverdediger heeft er een uitstekend seizoen opzitten bij sc Heerenveen en dat heeft men ook in Beieren gezien. Leuk detail: Marzo stond vorig seizoen nog op de loonlijst van wijlen Beerschot AC.

Bordeaux heeft dan weer haar pijlen gericht op Zinédine Zidane. De huidige assistent van Carlo Ancelotti bij Real Madrid zou in Frankrijk als hoofdcoach aan de slag kunnen gaan. De Algerijnse Fransman ziet zo'n avontuur zelf ook zitten. Eerder solliciteerde hij al naar de job als bondscoach van Frankrijk en als hoofdtrainer van Paris Saint-Germain.

Atlético Madrid zou dan weer een charme-offensief begonnen zijn richting Diego Costa. Het is geen geheim dat de aanvaller een transfer naar Chelsea in het vizier heeft. Los Colchoneros hebben hem dan weer gevraagd om nog een seizoen in Madrid te blijven. Maar of ook José Mourinho daarmee akkoord is?

Jordan Lukaku wordt wellicht een speler van KV Oostende. De flankverdediger speelde zich seizoen op huurbasis aan de Belgische kust, maar the Kustboys hebben een akkoord met RSC Anderlecht over een definitieve transfer. De promovendus kan ook Fede Vico nog een jaartje houden, maar ziet daar wellicht van af.

Romelu Lukaku staat nu ook in de belangstelling van AC Milan, dat wellicht afscheid neemt van Mario Balotelli na dit seizoen. Naast Milan zijn ook Tottenham, AS Roma, Atlético Madrid, Zenit Sint-Petersburg en Borussia Dortmund geïnteresseerd. José Mourinho ziet in Lukaku dan weer geen speler die zijn aanval kan dragen.

Volgens La Dernière Heure zou Sacha Kljestan na dit seizoen de overstap maken van Anderlecht naar Los Angeles Galaxy. Daarmee zou de middenvelder terugkeren naar zijn vaderland.

Arsenal zou dan weer zijn pijlen richten op Javi Martinez. De verdedigende middenvelder staat momenteel op de loonlijst van Bayern München, maar een overstap naar de Premier League lijkt tot de mogelijkheden te behoren.

Internazionale hoopt komende zomer een enorme slag te slaan op de transfermarkt. Sterke man Thohir heeft zijn zinnen gezet op niemand minder dan Karim Benzema. Het is echter maar de vraag of de Fransman oren heeft naar een verhuis richting Milaan. Ook Chelsea zou overigens een oogje hebben op de spits van Real Madrid.

In navolging van Manchester United, zouden nu ook Manchester City en Arsenal hengelen naar Edinson Cavani. Als het al tot een transfer komt, dan zal er heel wat geld op tafel moeten komen voor PSG.

José Mourinho hoopt Ross Barkley over enkele maanden op zijn eerste training van het seizoen te verwelkomen. Chelsea zou van plan zijn een bod uit te brengen op de Engelse youngster. Demba Ba zou in de deal betrokken worden en de omgekeerde beweging – richting Everton – maken.

Louis van Gaal heeft zich dan weer uitgesproken over Manchester United. De Nederlandse selectieheer wordt getipt als de nieuwe coach van the Red Devils, maar liet weten nog geen contract te hebben getekend. Al liet hij er geen twijfel over verstaan: van Gaal wil de job!

Arsène Wenger is gecharmeerd door de verrichtingen van Antoine Griezmann (Real Sociedad), maar Arsenal is niet de enige gegadigde voor de Franse winger. AS Monaco zou Griezmann maar wat graag naar de Ligue 1 halen.

AC Milan hoopt Adil Rami binnenkort definitief aan zich te binden. De robuuste verdediger speelde de voorbije maanden op huurbasis in Milaan, en kan voor om en bij de 7 miljoen euro de definitieve overstap maken naar Italië. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties