Vriendengroep zit 34 uur in de auto voor oefenwedstrijd Rode Duivels

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Vriendengroep zit 34 uur in de auto voor oefenwedstrijd Rode Duivels
Foto: © Photonews

De Rode Duivels zegevierden afgelopen zondag in Zweden. Vincent Kompany en kornuiten werden aangemoedigd door een pak meegereisde fans. En sommigen onder hen hebben een wel heel apart verhaal.

Door Cédric De Volder

En het verhaal van Tijs Cools is er zo eentje. De fan van de Rode Duivels werkt als afgevaardigde voor Supportersfederatie 1895 bij de Belgische voetbalbond en heeft er een pak voor over om de nationale ploeg ook buiten de landsgrenzen aan het werk te zien. Hij stapte met drie vrienden in de wagen met bestemming Stockholm. "We deden zo'n achttien uur over de heenreis. Op de terugweg ging het met zestien uurtjes dan weer iets sneller."

"We beleefden een leuk avontuur door de auto te nemen", vertelt Cools zijn verhaal tegenover Voetbalkrant.com. "We hadden onze wagen versierd met de Belgische kleuren om door Nederland, Duitsland, Denemarken en Zweden te rijden. Dat zorgde toch wel voor succes onderweg. En niet alleen bij de Belgen, hé. (lacht) Waarom we niet gewoon het vliegtuig namen? Ach, op deze manier was het zelfs goedkoper."

De enthousiasteling moet de prestaties van de Rode Duivels in Brazilië echter van op het thuisfront volgen. "Ik zou natuurlijk graag naar Zuid-Amerika trekken, maar ik behoor tot Team België. Sommige van mijn collega's bij de KBVB hebben het geluk om de trip wel te kunnen maken. Wat mijn taak hier dan is? Ik moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat 'Dance With The Devils' goed zal verlopen. Maar daarnaast is het ook de bedoeling om de evenementen van de supportersclubs in België een beetje in de kijker te plaatsen."

Cools heeft alleszins goede hoop omtrent de prestaties van de troepen van Marc Wilmots op het WK. "Ik denk dat België sowieso de groepswinst zal pakken", is zijn pronostiek. "Hoe het verder zal verlopen? De Rode Duivels halen de kwartfinales. En dan kan op zo'n toernooi natuurlijk alles!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties