Transfergeruchten van de dag: 04/06

Transfergeruchten van de dag: 04/06
Foto: © Photonews

Het seizoen zit er op en de zomerbreak is in zicht. Maar de clubs zijn druk bezig met het huiswerk voor de volgende voetbaljaargang. Welke spelers werden vandaag gelinkt aan een overgang? Of welke coaches staan op het punt om elders aan de slag te gaan?

Naast de komst van David Luiz wil PSG nog een andere verdediger van Chelsea naar Parijs halen. De Franse kampioen heeft 18,5 miljoen euro veil voor Branislav Ivanovic. De Serviër kan bij de the Blues slechts rekenen op een eenjarig contract en heeft wel oren naar een vertrek.

Yoni Buyens lijkt wel degelijk op weg naar Charlton Athletic, een van de andere teams van Roland Duchâtelet. Of hij uiteindelijk wel en zal verkassen is nog niet helemaal duidelijk, maar het bankzitterstatuut zinde hem niet.

Ook voor José Riga lijkt er een oplossing in de maak. Hij zou van Charlton naar Blackpool trekken, een andere ploeg uit de Engelse tweede klasse.

Sam Vanaken blijft bij Lommel. De broer van Hans stond in de interesse van verschillende ploegen uit de Jupiler Pro League, maar hij blijft dus vooralsnog in tweede klasse voetballen en verlengde zijn contract bij Lommel.

De transfer van Dalibor Veselinovic naar KV Mechelen is bijna afgerond. Er ligt een contract van vier seizoenen klaar, de medische testen zijn alvast achter de rug.

De Kakkers zetten ondertussen ook nog steeds in op Schouterden, die met Eupen promotie net niet afdwong, maar wel in eerste klasse wil voetballen volgend jaar. De flankaanvaller wordt bovendien ook gevolgd door clubs uit Nederland en Duitsland.

De interesse in Ibrahima Conté wordt met de dag groter. Diverse topclubs uit België (Club Brugge, Anderlecht) en teams uit Frankrijk azen op de flankaanvaller. Zulte Waregem is van plan om te praten met de speler om hem langer proberen vast te leggen.

De zaak Kouyaté is nog niet klaar. Valencia ligt in polepositie voor de verdedigende middenvelder, maar de Senegalees zelf hoopt dat de landskampioen zal kiezen voor het bod van West Ham United. Hij zou liever in Engeland spelen volgend seizoen.

En ook voor Guillaume Gillet is een bod binnengelopen in het Astridpark. Metz zou de 30-jarige speler willen overnemen. Gillet is een van de spelers die mogelijk weg kan, omdat hij bij Anderlecht recentelijk zijn basisplaats kwijtspeelde.

Cesc Fabregas leek de voorbije dagen op weg naar Chelsea, maar de transfer zou alsnog afspringen. Reden? De middenvelder heeft geen zin om onder José Mourinho te werken. Fabregas voetbalde de voorbije jaren in loondienst van FC Barcelona en is niet vergeten hoe the Special One – destijds coach van Real Madrid – zich gedroeg tegenover de Catalaanse grootmacht.

Real Madrid en Juventus staan aan de vooravond van een opmerkelijke ruil. De Koninklijke greep een jaar geleden naast Fernando Llorente, maar lijkt de Bask nu toch te kunnen binnenhalen. De aanvaller brak immers nooit helemaal door in Turijn. Alvaro Morata zou dan weer de omgekeerde beweging maken.

West Ham United heeft alvast geen probleem tussen de doelpalen. Jussi Jaaskelainen heeft zijn contract immers met één seizoen verlengd.

Philippe Senderos staat dicht bij een overgang naar Aston Villa. De Zwitserse verdediger is einde contract bij Valencia.

Pep Guardiola staat niet weigerachtig tegenover een vertrek van Bastian Schweinsteiger. De Duitser staat in de belangstelling van Manchester United.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties