Dagboek deel drie: militaire toestanden in São Paulo

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dagboek deel drie: militaire toestanden in São Paulo
Foto: © SC

Voor een openingsmatch van een WK wordt qua veiligheid doorgaans alles uit de kast gehaald. Zo ook gisteren bij de confrontatie tussen Brazilië en Kroatië. Gelukkig konden de Belgen ver weg van de heisa een trainingspartijtje afwerken.

Sander De Graeve in São Paulo

De oefenmatch tussen België en de Verenigde Staten werd afgelast uit vrees voor files en tot nader order lijkt dat geen slechte beslissing; Het verkeer in São Paulo kan inderdaad lelijk huishouden. Toen we gisteren de perspassen voor het hele tornooi gingen ophalen werd meermaals gevloekt op de vastgelopen smurrie die het verkeer in de miljoenenstad voorstelde.

Voor de openingsmatch was daarvan niet veel te merken. Drie kilometer rond het stadion had de FIFA immers een perimeter opgesteld. Zonder parkeerpas kwam je er simpelweg niet in. De stricte veiligheidsmaatregelen zorgden gelukkig voor een vlotte toegang tot de wedstrijd.

Wat er na 17u plaatselijke tijd op ons af kwam, zullen we niet snel vergeten. De Braziliaanse supporters zongen het volkslied mee tot lang nadat de muziek het voor bekeken hield. In de Arena Corinthians, net op tijd af, was het over de koppen lopen. De Brazilianen maakten er een echt voetbalfeest van, vuurwerk incluis. Als de sfeer voor de rest van het WK zo blijft, mogen we alvast niet klagen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties