Wie haalde het team van speeldag 1 op het WK?

Wie haalde het team van speeldag 1 op het WK?
Foto: © SC

Op het WK zijn we al volop aan speeldag 2 bezig, maar de redactie verzamelde alle gegevens om tot een oordeel te komen over speeldag 1. Wie staat in het team van die eerste zestien wedstrijden?

Doel

In doel plaatsen we Vincent Enyeama van Nigeria. De goalie hield als een van de weinigen de nul op speeldag 1 en ook al had hij niet al te veel ballen te pakken, was hij toch veruit de beste van zijn team.

Verdediging

Achterin vier spelers, van links naar rechts Rodriguez (Zwitserland), Duarte (Costa Rica), Hummels (Duitsland) en Aurier (Ivoorkust). De twee backs zorgden met twee assists elk voor het verschil voor hun ploeg, de centrale verdedigers wisten zelfs te scoren en toonden verder in verdedigend opzicht dat ze de boel goed gesloten kunnen houden.

Middenveld

Op het middenveld een driehoek, met Pirlo (Italië), James Rodriguez (Colombia) en Oscar (Brazilië). Alledrie waren ze geniaal op hun manier. De vrije trap van Pirlo zullen we ons nog lang heugen, ook al ging hij niet binnen. 

Oscar was dé gesel van de Kroatische verdediging en de enige Braziliaan die echt op niveau was in de openingsmatch. En Rodriguez? Dat was misschien wel de beste speler van de eerste speeldag: een absolute heerser op het middenveld die niet van de bal te zetten was. 

Aanval

Voorin kiezen we voor spelers die meermaals scoorden: zowel Müller (Duitsland), Benzema (Frankrijk) als Van Persie (Nederland) maakten er meer dan eentje. Of Robben hier dan niet ook hoeft te staan? Ja, eigenlijk wel, maar we hadden maar 11 plaatsen.

Zo komen we dus tot dit team:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties