Costa Rica aan extra dopingcontrole onderworpen

Costa Rica aan extra dopingcontrole onderworpen
Foto: © SC

Costa Rica is een van de sensaties op dit tornooi. De onvermoeibaarheid van de Zuid-Amerikanen roept bij sommigen vraagtekens op en Costa Rica vreest dat de extra dopingcontroles van de FIFA de zaak alleen maar erger maken.

Het is een opvallende vaststelling dat verschillende Zuid-Amerikaanse teams fysiek veel beter voor de dag komen dan hun Europese collega’s. Dat geldt onder meer voor Chili, maar zeker ook voor Costa Rica. Vooraf leek de ploeg van Bryan Ruiz in de poule des doods veroordeeld tot een vroege uitschakeling, maar na twee matchen zijn Los Ticos zowaar als enige zeker van de kwalificatie.

Normaal gezien worden twee spelers per selectie na de wedstrijd aan een dopingcontrole onderworpen. In het geval van Costa Rica waren dat er na de zege tegen Italië zeven. Als reden daarvoor gaf de FIFA aan dat in de voorbereiding verschillende spelers onbeschikbaar waren voor een controle omdat ze nog actief waren bij hun club. In dat kader werden bijvoorbeeld ook bij Italië extra tests uitgevoerd na de zege tegen Engeland. Costa Rica stelde zich echter vragen bij de opgedreven controles: het vindt dat de selectie zo in een slecht daglicht gesteld wordt en vroeg daarom extra uitleg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties