Schitteren in La Liga en op WK: onmogelijke combinatie?

Caroline Tonnelier
| 9 reacties
Schitteren in La Liga en op WK: onmogelijke combinatie?
Foto: © photonews

Heel wat vedetten van het WK laten het voorlopig afweten tijdens de eerste groepswedstrijden. Vermoeidheid, stress, gebrek aan honger, blessureleed… feit is dat veel spelers die dit seizoen schitterden bij hun club dit tot nog toe niet konden in Brazilië.

Vooral de spelers die in La Liga actief zijn, bakten er tot nog toe weinig van. Grote uitzondering is Neymar, die zijn Brazilië wel op sleeptouw neemt en dé beslissende speler was voor het thuisland in de eerste twee wedstrijden. Het seizoen van Neymar bij Barcelona was echter heel wat minder glansrijk: de Braziliaan kon zelden overtuigen in het shirt van de blaugranas en kampte bovendien ook met wat blessureleed. Hij lijkt helemaal op te fleuren nu hij terug in zijn thuisland is.

Een andere speler van de Catalanen die wel bij de les is op het WK is Alexis Sanchez. De Chileen deed het ook bij Barcelona al meer dan behoorlijk: zijn teller stond op het einde van het seizoen immers op 19 doelpunten. Met de moordende concurrentie spendeerde Alexis Sanchez echter toch meer tijd op de bank dan hem lief was. Voldoende om uitgerust aan de start van het WK te staan, zo lijkt het.

Van zijn ploegmaat Lionel Messi werd zoals steeds heel wat verwacht. De Argentijnse vedette was weliswaar beslissend voor zijn team, maar teerde daarvoor puur op enkele klasseflitsen. Verder leek hij een schim van zichzelf, al had Messi ook op clubniveau niet zijn beste seizoen natuurlijk. Ook bij Barcelona werd hem al een gebrek aan inzet en honger verweten.

Dat de spelers na een zwaar seizoen in Spanje, waar de drie topclubs tot het einde meestreden op drie fronten, bleek vooral dodelijk voor La Furia Roja zelf. Van furie was er op dit WK weinig te merken, al kunnen we dat natuurlijk niet alleen aan de vermoeidheid wijten (denk maar aan Casillas). Een combinatie van een gebrek aan honger, zelfoverschatting en het niet fysiek en/of mentaal topfit zijn van sleutelspelers als Diego Costa, Xabi Alonso en Iniesta waren dodelijk voor de uittredende wereldkampioen.

De kans lijkt klein dat dé absolute superster van La Liga 2013-2014 er nog zijn WK van maakt. Cristiano Ronaldo gunde zichzelf in zijn honger naar succes amper rust en betaalt daar nu de prijs voor. Topfit lijkt de Portugees allesbehalve en de voorbije weken kon hij zijn team op die manier te weinig bijbrengen.

Premier League en WK, wel een goede combinatie

Opvallend is dat de spelers die in de Premier League actief zijn voorlopig minder last lijken te hebben van het zware seizoen. Wayne Rooney kreeg dan wel bakken kritiek na de eerste wedstrijd, maar in match twee speelde hij wel sterk. Zijn ploegmaat Robin Van Persie is voorlopig een van de absolute sterren op dit WK. Van de fysieke kwaaltjes die hem bij Manchester United part speelden is nog weinig te merken. En wat te zeggen van Luis Suarez? Enkele weken geleden nog op de operatietafel, maar bij zijn wederoptreden meteen beslissend met twee doelpunten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties