Wie haalde het team van speeldag 2 op het WK?

Wie haalde het team van speeldag 2 op het WK?
Foto: © SC

Op het WK zijn we al volop aan speeldag 3 bezig, maar de redactie verzamelde alle gegevens om tot een oordeel te komen over speeldag 2. Wie staat in het team van de tweede speelronde?

Doel

In doel kunnen we gewoon niet naast de Mexicaanse goalie Ochoa heen. Niet alleen hield hij voor de tweede keer de nul, de manier waarop hij dat deed tegen Brazilië was waarlijk fenomenaal: hij hield het aanvallende Braziliaanse geweld en dan vooral Neymar meermaals spectaculair van een goal: echt knap.

Verdediging

Achterin vier spelers, van links naar rechts Alvaro Pereira (Uruguay), Yepes (Colombia), Gonzalez (Costa Rica) en Isla (Chili). Inderdaad, bijzonder opvallend: vier spelers van Midden- en Zuid-Amerikaanse landen tooien onze verdediging. Omdat ze goed opkomen als backs of zelfs centrale verdedigers, maar toch ook hun verdedigende taken uitvoeren. Alvaro Pereira staat er ook in omdat hij nog een halfuur behoorlijk verder speelde na een geweldige tik tegen de slaap.

Middenveld

Op het middenveld kiezen we opnieuw voor een driehoek, met deze keer wel drie andere namen. Guardado (Mexico) hield het Braziliaanse middenveld vaak bezig, maar dé mannen van speeldag 2 waren toch de Fransen. Wie te kiezen? Dat ligt wat moeilijk, maar we opteren voor Matuidi naast Guardado, en Cabayé iets meer teruggezakt. Zij speelden samen de Zwitsers - ook geen slechte ploeg - helemaal op een hoopje.

Aanval

Moeilijk om maar drie aanvallers te zetten. Perisic was sterk voor de Kroaten, Benzema en Giroud sterk in de Franse aanval - al kregen ze ook bijzonder veel aanvoer van het middenveld en was de Zwitserse defensie door het uitvallen van Von Bergen gehandicapt.

Zij verdienen zeker een nominatie en sommigen zullen op het einde van het toernooi mogelijk in het "team van het WK" terechtkomen, voor nu kiezen we voor drie spelers die echt het verschil maakten. En dat zijn Robben (Nederland), die met een knappe goal zijn dito match bekroonde tegen Australië, Luis Suarez (Uruguay) die zijn land met twee doelpunten in de WK-strijd hield - een maand na zijn operatie - en Alexis Sanchez (Chili), die met zijn kwiek spel de Spanjaarden naar huis stuurde.

Alles bij elkaar ziet ons team van speeldag 2 er dus zo uit:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties