Antwerp-fans veroveren Brazilië: "Leuk dat Rode Duivels ons zijn gevolgd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 45 reacties
Antwerp-fans veroveren Brazilië: "Leuk dat Rode Duivels ons zijn gevolgd"
Foto: © SC

Het WK in Brazilië is in volle gang en de Belgen zijn 'hot' in Zuid-Amerika. Vooral het tripje naar het mythische Maracanã zal voor veel meegereisde fans hét hoogtepunt blijven. Onze redactie botste zelfs op een groep Antwerp-fans. En het moet gezegd: de fans draaiden Brazilië om hun vinger.

Cédric De Voler en Manuel Gonzalez in Brazilië

'Born in Antwerp, Die in Antwerp, Party in Rio'. Een rood-witte vlag sprong meteen in het oog bij het aanschouwen van het legendarische Copacabana. We schrijven enkele uren voor de wedstrijd tussen België en Rusland. De sfeer was opperbest, de caiperinha’s en pintjes koel. “Het idee om het WK te volgen is zo’n twee jaar geleden ontstaan”, klinkt het wanneer we de groep fans van the Great Old aanspreken. “We zijn dan ook meteen begonnen met sparen. Hoeveel? Dat zal op zo’n vijftig euro per maand zijn neergekomen.”

Maar het concept sprong al snel uit haar voegen. “Eigenlijk was het de bedoeling om met z’n achten de reis naar Brazilië aan te vatten. Ja, ook als de Rode Duivels zich niet zouden kwalificeren. Al is het natuurlijk extra leuk dat de Belgen ons hebben gevolgd, hé.”

“Toen we het concept vertelden aan vrienden, groeide de groep al snel aan. Maar we zijn moeten stoppen aan twintig man. We verblijven in de villa van een vriend aan de Plage San Francisco, zo’n halfuurtje van Rio, en dat is de maximumcapaciteit. Ja, we slapen zelfs in de sauna. Maar we zijn vooral tevreden met de loting. Eigenlijk zijn alle verplaatsingen perfect haalbaar met de bus. Het is zo’n zeven à acht uur rijden, maar we hebben hier toch een busje gehuurd.”

De groep Antwerp-fans heeft Brazilië de voorbije dagen simpelweg veroverd. “Zelfs de Braziliaanse televisie kwam ons al interviewen. Al zijn we hier niet enkel voor het voetbal. We hebben zelfs het bekende Jezus-beeld al bezocht en ook de feestjes waren niet min. In Belo Horizonte kwam Dave Lambert op bezoek. Het feestje speelde zich af aan de rand van een meer. Ook in Rio was de locatie top, daar kwam Like Mike aan zee de muziek verzorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties