Secretaris-generaal FIFA: "Suarez moet in therapie"

Caroline Tonnelier
| 5 reacties
Secretaris-generaal FIFA: "Suarez moet in therapie"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens Jérôme Valcke moet Luis Suarez professionele hulp zoeken nadat hij voor de derde keer betrapt werd op het bijten van eens speler. De Uruguayaan kreeg een schorsing van negen wedstrijden na het incident met Chiellini.

De secretaris-generaal van de FIFA vindt dat het gedrag van de sterspeler echt niet kan. “Ik weet niet of zoiets bestaat, maar hij moet hier echt iets aan doen. Hij moet in therapie. Als het de eerste keer was geweest, had je kunnen spreken van een incident. Maar als je dit vaker doet, is het geen incident meer. Daarom hebben we met deze schorsing een voorbeeld willen stellen.”

Vanuit diverse hoeken wordt de schorsing buitensporig genoemd. Zelfs slachtoffer Chiellini vindt de straf te zwaar. Niet alleen staat Suarez negen wedstrijden aan de kant en mist hij dus de rest van het WK, hij mag ook vier maanden niet voetballen. Valcke legt de lange straf uit. “Honderden miljoenen mensen hebben dit gezien. Je wilt niet dat je kinderen, de jonge voetballertjes, zo’n dingen te zien krijgen op het WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties