Vertonghen is beter dan Neymar en Messi

Robby Morren
Robby Morren
| 16 reacties
Vertonghen is beter dan Neymar en Messi
Foto: © Photonews

Jan Vertonghen is na zijn knalprestatie tegen Team USA de vijfde beste speler op dit WK. Hij doet daarmee beter dan wereldsterren zoals Neymar en Messi.

Door Robby Morren

Jan Vertonghen staat op de vijfde plaats in de Castrol ranking die wordt gepubliceerd op de website van FIFA. Deze ranking wordt opgesteld op basis van de modernste technologieën die FIFA ter beschikking heeft. De prestaties van spelers worden tot in detail ontleed. Elke pass, loopbeweging, tackle wordt geanalyseerd om te bekijken of deze een positieve of negatieve invloed heeft.

Jan Vertonghen krijgt hierbij een score van maar liefst 9,62 achter zijn naam. Indrukwekkend en daarmee is hij voorlopig de vijfde beste speler op dit WK. Op de eerste plaats prijkt David Luiz met 9,79.

Vertonghen begon aarzelend aan het WK met een onnodige strafschopovertreding tegen Algerije. Er werd een ludieke pagina op Facebook opgericht onder de titel 'Vertonghen, gij kieken' en hij verloor zijn basisstek aan Vermaelen. Die viel al snel geblesseerd uit en Vertonghen speelde zichzelf in de kijker.

"Er is veel over mijn eerste wedstrijd gezegd, maar ik probeer mijn rol als linksachter altijd zo goed mogelijk in te vullen. De rechterkant van Team USA wilde ook voetballen", reageerde Vertonghen na de historische zege.

"Het is één van de mooiste herinneringen uit mijn carrière. We zitten bij de 8 beste landen ter wereld. Het doet deugd dat we ons kunnen tonen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties