Wilmots blikt vooruit: "Messi niét in zijn spel laten komen"

Wilmots blikt vooruit: "Messi niét in zijn spel laten komen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Rode Duivels mogen zich opmaken voor een ontmoeting met Argentinië in de kwartfinales op het WK. De euforie moet plaats maken voor bittere ernst, want met Lionel Messi en co dient zich over enkele dagen een klepper van formaat aan.

Timothy Collard & Manuel Gonzalez in Salvador

Dat beseft ook bondscoach Marc Wilmots maar al te goed. “Voor een keer zijn wij niet de favoriet. Maar één ding staat vast: wij gaan proberen om de halve finales te bereiken. Ook Argentinië heeft het al best moeilijk gehad op dit WK.”

De bondscoach ziet kansen en hoopt het verschil te maken met enkele aspecten. “De kwaliteit, maar ook de fysiek zal doorslaggevend zijn tegen de Argentijnen. Of iedereen gerecupereerd zal zijn tegen zaterdag? Vier dagen zijn normaal gezien genoeg.”

“Defour en Vermaelen zijn tegen dan terug, en ook de jongens die vandaag op de bank zaten zijn fit. Bovendien wordt een speler niet al te gauw moe als hij tegen een land als Argentinië mag aantreden. Dan kan je altijd wat meer”, weet Wilmots.

“We gaan Messi niet laten spelen”

Ondanks dat de Rode Duivels het goed deden tegen de VS, zullen ze tegen Messi en co net iets efficiënter moeten zijn. “Kansen creëren op zich is al een kwaliteit, maar we hebben veel laten liggen in de achtste finales.”

Het is tot slot ook niet uitgesloten dat Wilmots aan zijn basiself zal sleutelen. “We zullen ons moeten aanpassen aan Argentinië, maar ik heb mijn plan al in mijn hoofd. Weet je, ik ben vooral benieuwd hoe Argentinië zich zal aanpassen aan ons.”

“We gaan Messi niet in zijn spel laten komen en zullen ervoor zorgen dat we hem collectief kunnen opvangen. Zwitserland gaf ook niet veel weg, en dan zag je toch dat de Argentijnen het ontzettend moeilijk hadden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties