Buitenlandse pers hard voor Wilmots: "Koud en berekend"

Buitenlandse pers hard voor Wilmots: "Koud en berekend"
Foto: © Photonews

De buitenlandse pers had duidelijk meer verwacht van onze Rode Duivels op het WK. Heel de wereld zag vooraf deze jonge generatie iedereen met verstomming slaan, maar het draaide anders uit. En de oorzaak wordt vooral gezocht bij Marc Wilmots.

"De verwachting was dat het creatieve talent van België de wereld verstomd zou doen staan. Maar Wilmots maakte er een koude en berekende campagne van die vier overwinningen opleverde tot... de match tegen Argentinië", schrijft AP. "Toen het eindelijk een groot team tegenkwam, werden ze ontmaskerd als niet goed genoeg. Nog niet tenminste. Een campagne die zoveel beloofde met het individuele talent dat Wilmots ter beschikking had, eindigde in een verhaal van wat gekund zou hebben..."

Geen voordeel gehaald uit 'man meer op middenveld'

En ook de analisten van Bleacher Sports Writing zijn streng: "Het trage passingspel van België deed hen de das om. Argentinië moest niet eens zo goed georganiseerd staan om comfortabel de meeste aanvallen af te slaan. De Duivels konden ook geen voordeel halen uit hun man meer in het middenveld. Ze hadden meer snelle passes moeten geven en van positie wisselen om ruimte te creëren. Fellaini kon Messi niet bijhouden en kon de verbinding tussen middenveld en aanval niet op poten zetten."

Daarnaast focussen alle grote kranten op de uithaal van Wilmots richting Argentinië. "Ze wilden niet voetballen", zei die achteraf op zijn persconferentie. "Een heel gewone ploeg. Als ik gespeeld had als Argentinië was ik afgemaakt door de Belgische pers." Woorden die de volgende dagen nog dikwijls naar boven zullen gehaald worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties