Analyse Eden, zoek de drive om de beste te zijn!

Eden, zoek de drive om de beste te zijn!
Foto: © Photonews

"De enige ster die niet op de afspraak was", zo beschreef de buiten- en binnenlandse pers de prestaties van Eden Hazard op het WK. De verwachtingen rond Hazard waren groot, maar die werden - uitgezonderd een paar flitsen - niet ingelost.

Toegegeven, die drie flitsen die hij had, leverden ook wel punten op. Zowel tegen Algerije als tegen Rusland leverden de splijtende versnellingen van Hazard een assist op die ons de drie punten bezorgden. Maar dat waren de zeldzame momentopnames die iedereen zich zal herinneren van zijn WK. En dat strookt helemaal niet met het hoge verwachtingspatroon dat de wereld had. Want Hazard was de enige bij de Belgen die overal in de belangstelling stond.

Hazard heeft niet die onweerstaanbare drang

Toegegeven, Hazard speelde in competitieverband 49 wedstrijden. Reken daar nog een tiental kwalificatiematchen en een handvol oefenmatchen met de Duivels bij en je komt vlotjes aan meer dan zestig gespeelde wedstrijden. Maar is dat niet voor elke topspeler zo? Vraag maar eens aan de Neymars, Rodriguezen en Messi's van deze wereld. En die jongens staan er wel.

Het is de Engelse pers die met dat hoge verwachtingspatroon is komen aandraven door hem constant te willen vergelijken met Messi en Ronaldo. Maar Eden zit gewoon (nog niet) in die categorie. Op zijn 23ste had Messi al zo'n 117 doelpunten gescoord in de Primera Division en de Champions League. Gepaard gaande met een 103 assists. Om even te vergelijken: Hazard zit aan 80 goals en 92 assists. 

Heerlijk, indrukwekkend, maar niet bovenaards zoals voorgenoemde superster. Dat is het verwachtingspatroon waar Hazard mee leeft en zich ook weinig van aantrekt. Maar dat is misschien zijn grootste probleem. Eden is gelukkig met hoe het nu zijn gangetje gaat. Hij heeft niet die onweerstaanbare drang om zich elke match te bewijzen zoals een Kevin De Bruyne en de grootsten der aarde wel hebben. En dat maakt dat De Bruyne - met misschien iets minder gaves - momenteel de betere is van Hazard. We vragen Eden dan ook: zoek je drive om de beste te worden! Je hebt het in je!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties