Kompany ziet toekomst met vertrouwen tegemoet: "We gaan alleen maar beter worden"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 26 reacties
Kompany ziet toekomst met vertrouwen tegemoet: "We gaan alleen maar beter worden"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels strandden, na twaalf jaar afwezigheid, in de kwartfinales van de wereldbeker. Een knappe prestatie, die de burger moed geeft voor de toekomst. Te beginnen met de volgende jaren als het afhangt van Vincent Kompany.

Timothy Collard & Manuel Gonzalez in Brasilia

Op zijn 28 is Kompany één van de ‘oude rotten’ bij de nationale ploeg. De aanvoerder beschikt al over heel wat ervaring op clubniveau, maar is bij deze opnieuw een ervaring rijker. En met hem ook heel wat van de jonge jongens bij de Rode Duivels.

“Ik ben ondertussen al 28, maar als je ziet hoeveel jonkies op dit WK in actie zijn gekomen bij ons, dat opent echt perspectieven voor de toekomst. Zij trekken naar het eerstvolgende toernooi met heel wat ervaring op zak. Ervaring die je nergens anders kan opdoen”, beseft de aanvoerder van onze nationale trots.

We gaan in de toekomst nog meer progressie boeken

Kompany kon de uitschakeling al gauw na de wedstrijd plaatsen en is bovendien best tevreden over het parcours van de Rode Duivels. “We hebben ons totaal niet belachelijk gemaakt. Niet tegen Argentinië en niet tegen iemand anders op deze wereldbeker.”

“We hebben heel goed gewerkt: goed getraind én goede wedstrijden gespeeld. Dat is iets wat we meenemen naar de toekomst. Andere landen beschikten al over de ervaring die wij nu pas hebben opgedaan.”

“We hebben een sterk collectief en hebben op dit WK progressie geboekt. En geloof me, we gaan in de toekomst nog meer progressie boeken”, besluit een ambitieuze Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties