Top&Flop Gouden Pik & oorlog

Gouden Pik & oorlog
Foto: © photonews

Ook tijdens het WK geeft de redactie per speeldag in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen matchen. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Gouden Pik

Anders dan een Gouden Pik kunnen we het niet meer omschrijven. Na de genialiteiten van het inbrengen van Depay en Fer, of het Kuyt op links- of rechtsback durven zetten was nu de keeperswissel vlak voor de strafschoppen een nieuwe knappe move van Louis van Geniaal.

James Rodriguez

Wat gaan we hem missen, James Rodriguez. Gelukkig kon hij in de slotfase van de verloren kwartfinale tegen Brazilië alsnog zijn zesde tegen de touwen prikken, waardoor hij mogelijk toch als troostprijs de topschutterstitel zal mogen wegkapen.

FLOP

Oorlog

Wat een bikkelharde wedstrijd mochten we aanschouwen tussen Colombia en Brazilië. De arbiter had het - opnieuw - totaal niet in de hand, waardoor de enige smerige tik de andere opvolgde.

Neymar hield er een gebroken ruggenwervel aan over, maar het waren de Brazilianen die zelf begonnen met het Colombiaanse middenveld kapot te proberen trappen.

Franse en Belgische onvolwassenheid

We moeten het durven zeggen: zowel Frankrijk als de Rode Duivels speelden een onvolwassen en zwakke kwartfinale. Wat moet je vooral zien te vermijden tegen landen als Duitsland of Argentinië, op dit niveau en in dit stadium van het toernooi?

Inderdaad: snel op achterstand komen is nefast. Het overkwam zowel onze Westerbuur dan de Rode Duivels zelf. En dan wordt het moeilijk, wat ook is gebleken.

Ongeluksvogel van de week: Neymar & Di Maria

Twee smaakmakers zien we dit WK niet meer terug: Neymar bespraken we hierboven al, ook Di Maria viel uit - bij een trap op doel nota bene. Jammer, maar zo is zelfs de kans op een historische Zuid-Amerikaanse finale geslonken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties