WK-dagboek 24: Afscheid van Rode Duivels, zelfs Brazilianen pinken traantje weg

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
WK-dagboek 24: Afscheid van Rode Duivels, zelfs Brazilianen pinken traantje weg
Foto: © photonews

Het sprookje is helemaal ten einde. De Rode Duivels werden door Argentinië uitgeschakeld in de kwartfinales van het WK en pakten gisteren hun koffers om huiswaarts te keren.

Timothy Collard in Mogi das Cruzes

En of onze internationals geliefd waren bij het Braziliaanse publiek. Zelfs de vrijwilligers, die tijdens het toernooi instonden voor de Duivels, pinkten een traantje weg bij het vertrek van de nationale ploeg.

Pieken in 2016

De ontgoocheling van de uitschakeling maakte gisteren al gauw weer plaats voor strijdvaardigheid bij bondscoach Marc Wilmots en kapitein Vincent Kompany. Spijt hadden beide heren niet. Integendeel, ze zijn een ervaring rijker en mikken hoger binnen twee jaar, op het EK 2016 in Frankrijk.

Een gezellig fietstochtje in het Paradise Resort in Mogi das Cruzes zit er niet meer in, maar over enkele dagen/weken starten de Rode Duivels met een nieuw project. Alle neuzen wijzen in dezelfde richting en in 2016 – hoewel iedereen al op meer hoopte tijdens dit WK – moeten we écht pieken met deze generatie.

Neymar, Neymar en nog eens Neymar

Wij zijn tevreden, en dat zijn ook de Brazilianen. Al heeft de bevolking maar één doel voor ogen: de wereldtitel. Maar hoe moet het nu verder zonder de absolute ster, Neymar? Iedereen heeft er zijn twijfels bij…

Overal waar je komt in Mogi das Cruzes – de geboorteplaats van Neymar – spelen de herhalingen van de het toernooi van Neymar, inclusief zijn blessure en hoe hij die opliep, af als een film op de sportkanalen. Kan het thuisland alsnog schitteren zonder haar absolute ster? Het zal moeten blijken...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties