Club op haar hoede voor Brondby: "Maar competitie blijft belangrijkste"

Club op haar hoede voor Brondby: "Maar competitie blijft belangrijkste"
Foto: © Photonews

Club Brugge moet in de derde voorronde van de Europa League vol aan de bak. De West-Vlamingen lootten met Brondby namelijk een taaie klant. "Jesper Jorgensen drukte me op het hart dat die jongens de laatste jaren sterk aan het werken zijn", aldus Michel Preud'homme.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge ziet het spook van de Europese voorrondes opnieuw opdoemen. Ongeveer een jaar geleden spatte het blauw-zwarte sprookje uiteen tegen het nietige Slask Wroclaw. Maar ook Brondby mag allesbehalve worden onderschat. En dat beseffen Michel Preud'homme en Davy De fauw maar al te goed...

"Ik heb enkele uren voor de loting nog gezegd dat ik Brondby en Malmö absoluut wou ontlopen", steekt de blauw-zwarte veldheer van wal. "In mijn ogen hebben we dan ook de zwaarst mogelijke ploeg geloot. Brondby heeft een mooi verleden, maar Jesper Jorgensen drukte me al op het hart dat die jongens de laatste jaren sterk aan het werken zijn."

Brondby is een ploeg in volle groei

"Brondy is een ploeg in volle groei", snorde Davy De fauw ondertussen al op. "Bovendien hebben ze fanatieke fans die als één man achter hun team staan. Al denk ik dat we klaar zijn voor die opdracht. Een club als Club Brugge moet nu eenmaal die poulefase halen. Al zal het niet gemakkelijk worden."

"We willen natuurlijk allemaal heel graag die Europa League in", besluit Preud'homme. "Maar de vaderlandse competitie blijft toch het belangrijkste. Achteraf gezien is het goed dat we tijdens de voorbereiding tegen enkele sterke tegenstanders hebben geoefend. Dat was een bewuste keuze met het oog op deze voorrondewedstrijden. Maar goed: we zien wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties