Oefenwedstrijd afgelast uit angst voor Israëlhaat

Jens Jacobs
| 2 reacties
Oefenwedstrijd afgelast uit angst voor Israëlhaat
Foto: © SC

De aanhoudende oorlog tussen Israëlieten en Palestijnen beïnvloedt meer en meer het voetbal. Voor Maccabi Haïfa lijkt voetballen stilaan onmogelijk te worden.

In het idyllische Oostenrijkse Kirchbichl, een dorp met 5000 inwoners, stond voor morgen het oefenduel SC Paderborn -Maccabi Haïfa gepland. De plaatselijke burgemeester wil dat duel nu afgelasten omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. 

Woensdagavond speelde Maccabi Haïfa al een oefenpot tegen Lille. Toen bestormden pro-Palestijnse activisten het veld en in Kirchbichl vrezen ze voor hetzelfde scenario. Er worden al 20 personen in de gaten gehouden die mogelijks motieven hebben om iets te ondernemen tijdens de wedstrijd. 

Voetbal en politiek

Het is opvallend hoe politiek en voetbal steeds meer met elkaar in aanraking komen. Het populaire en sterk gemediatiseerde spelletje lijkt het forum bij uitstek om politieke boodschappen wereldkundig te maken.

De beslissingen van het beleid hebben ook invloed op de voetbalclubs. Het zou geen verrassing zijn als straks clubs uit Rusland, Oekraïne en Israël een deelname aan de Europese competities wordt ontzegd. Voor verplaatsingen naar de desbetreffende landen lijkt de veiligheid namelijk niet langer gegarandeerd te kunnen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties